Política 08/07/2019

Ciutadans demana la dimissió immediata del ministre Grande-Marlaska per "haver escalfat els violents" a l'Orgull

Arrimadas no descarta una reunió entre Rivera i Abascal per desbloquejar Madrid i Múrcia

Germán Aranda
2 min
Inés Arrimadas en una foto d'arxiu

MadridCiutadans ha demanat aquest dilluns la dimissió del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, perquè considera que ha "escalfat els carrers" amb les seves declaracions de dissabte, quan va afirmar que havien de tenir "alguna conseqüència" els apropaments de la formació taronja a un partit que defensa retallades als col·lectius LGTBI. Una estona després, Arrimadas i membres de Ciutadans eren increpats i agredits als carrers de Madrid durant la celebració de l'Orgull LGTBI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Indignada, la número dos de Ciutadans ha insistit a demanar la dimissió de Marlaska i ha dit que no es cansarà de defensar "la llibertat". Assegurant que Marlaska havia "escalfat el carrer" i havia posat Ciutadans "a la diana", establia una relació causal entre les seves declaracions i els atacs rebuts. Però ha anat més lluny amb una hipòtesi: "Heu sentit algú de Ciutadans dient que ha de tenir conseqüències que el PSOE vagi als actes de les víctimes del terrorisme perquè pacten amb filoetarres? O demanant que els apedreguin?" Marlaska, òbviament, no va demanar que apedreguessin ningú. "Què és això? Fins on ha d'arribar el sanchisme?", s'ha preguntat Arrimadas, que ha dit que el govern socialista representa "un perill públic". La número dos del partit ha equiparat les agressions rebudes durant l'Orgull als atacs que reben quan visiten alguns municipis d'Euskadi o de Catalunya, i ha posat com a exemple Torroella de Montgrí, així com les que ha patit aquests dies el nou alcalde de Pamplona, de Navarra Suma, als Sanfermines.

La diputada ha comparegut després de la reunió de l'executiva federal del seu partit i ha defensat la postura mantinguda amb Vox, de reunir-s'hi sense negociar acords programàtics ni incloure la firma del partit d'ultradreta als pactes que ha fet amb el PP. Aquesta fórmula li va semblar poca cosa a Vox a Múrcia i va acabar votant contra la investidura del popular Fernando López Miras. Arrimadas ha demanat al partit radical que "es deixi de rebequeries" i decideixi si vol votar "al costat de PSOE i Podem" o permetre que es tirin endavant "els acords de centre i liberals".

Ara Vox demana que Rivera i Abascal es reuneixin al Congrés per desbloquejar les negociacions. Preguntada fins a quatre vegades per si veia factible aquesta opció, Arrimadas no s'ha atrevit a descartar-ho, però sí que ha mostrat la seva preferència perquè siguin els representants de Múrcia i Madrid els que es trobin. Així, en qualsevol cas, mostra que el partit taronja ja no considera un problema asseure's a la taula amb el partit d'extrema dreta, com sí que ho considerava fa uns dies, però insisteix que només ho fa per "explicar els pactes" amb el PP i no per incloure les demandes dels radicals.

stats