Política 08/01/2017

Els crítics de Ciutadans acusen la direcció d'embolicar el procés d'esmenes a les ponències del congrés

"Més que incompetència sembla un pla premeditat per crear el caos entre els afiliats", assegura el grup TranC'sparència en un comunicat

Ara
2 min
Albert Rivera no vol que els crítics del partit s’organitzin per qüestionar-li el lideratge.

BarcelonaTranC'sparència, un grup crític dins de Ciutadans que diu que representa centenars de militants, ha qualificat de "fiasco" el sistema de votació de les esmenes presentades per les diferents agrupacions a les tres ponències que es debatran i votaran al congrés que el partit celebrarà el 4 i el 5 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La votació de les esmenes en les agrupacions està resultant un fiasco de proporcions bíbliques que difícilment pot ser atribuït a la incompetència de la direcció" de C's, sinó que "més aviat sembla un pla premeditat per crear el caos entre els afiliats", ha manifestat TranC'sparència en un comunicat.

De cara a la quarta assemblea general de Ciutadans, l'executiva del partit va presentar les propostes per a les ponències d'estatuts, valors i estratègia. Amb lleugers canvis, aquests documents base van ser aprovats pel consell general el 17 de desembre, i al cap de dos dies es van remetre a les agrupacions d'afiliats, que podran plantejar les esmenes fins al 10 de gener.

No obstant això, TranC'sparència ha indicat que el sistema de votació de les esmenes per decidir quines proposa cada agrupació ha estat "un tema de controvèrsia i disputa". Segons ha explicat, el nombre d'esmenes que pot presentar cada agrupació depèn de la grandària de cada agrupació, i el màxim són dues esmenes per cadascuna de les tres ponències.

Confusió en el recompte de vots

L'"embolic" ha sigut, segons aquest grup crític, perquè "no queda clar quin era el nombre de vots que tindria cada afiliat" i perquè, com que hi ha la possibilitat de donar suport a cada esmena, rebutjar-la o abstenir-se, tampoc queda clar com s'han de comptar després aquests vots.

Els crítics han assegurat que als militants se'ls han explicat almenys tres mètodes diferents, de manera que les agrupacions han aplicat "criteris dispars" en el procés de votació que generarien, al seu torn, resultats diferents respecte a les esmenes que resultarien triades.

Des del dia 11 de gener i fins al 15, les comissions de treball de Ciutadans encarregades de preparar el congrés del partit elaboraran els documents d'esmenes ordenant, agrupant i seleccionant les aprovades per les agrupacions.

D'aquest procés en sortiran 20 esmenes per a la ponència d'estatuts, 20 per a la de valors i 20 més per a la d'estratègia. Després, però, es publicaran a la web de C's les esmenes rebutjades i els afiliats podran tornar a votar per recuperar-ne cinc per cada ponència, de manera que en l'assemblea general es debatran en total 75 esmenes.

stats