Política 26/04/2019

Albert Rivera insisteix que el seu objectiu és "treure Pedro Sánchez de la Moncloa"

El candidat de Ciutadans reitera que pretén reproduir el pacte a Andalusia amb el PP i Vox

Daniel Martín
3 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, la cap de llista per la circumscripció de Barcelona, Inés Arrimadas, la cap de llista per la circumscripció de València, María Muñoz, i el candidat a la presidència del govern valencià, Toni Cantó, en un acte a València

ValènciaEl candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha tancat la campanya de la formació taronja subratllant que l’objectiu del seu partit és “treure Pedro Sánchez de la Moncloa”. En un acte a València amb motiu de la coincidència dels comicis espanyols amb els valencians, el polític català ha afirmat que Cs "va nàixer per treure Sánchez o personatges com Sánchez de la Moncloa". "Vam nàixer perquè ningú vengués aquest país als independentistes", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, el president de Ciutadans ha garantit que després de les eleccions de diumenge l’objectiu de la seva formació serà reproduir a Madrid el pacte dut a terme a Andalusia amb el Partit Popular i Vox. "Si hi ha un escó més per poder treure Sánchez” ho farem, ha repetit abans d'acusar el candidat socialista de cometre la "irresponsabilitat" de "polaritzar la societat". "Deia el president Obama que qui divideix una nació no pot governar, és el que li va a passar a Sánchez", ha remarcat Albert Rivera.

Per acabar, el candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol ha descrit Cs com el partit de "la llibertat", i ha elogiat el caràcter tranquil de la seva formació, que ha contraposat amb les "populistes, que "diuen que emocionen millor". "Als populistes els emociona cridar, insultar. A mi m’emociona la igualtat", ha conclòs abans de tancar la seva intervenció demanant el vot per a una papereta taronja que "serveix per treure Sánchez" i, alhora, perquè "Ciutadans arribi a la Moncloa".

Albert Rivera, que en el seu parlament de més de 30 minuts no ha fet gairebé cap referència a les eleccions valencianes, i cap a la principal reivindicació de les formacions valencianes, com és el canvi de model de finançament, ha estat precedit en les intervencions per la cap de llista de la formació per la circumscripció de Barcelona, Inés Arrimadas, la cap de llista per la circumscripció de València, María Muñoz, i el candidat a la presidència del govern valencià, Toni Cantó. També ha participat en els parlaments l'advocat de l'Estat en la causa del Procés, Edmundo Bal, que va ser cessat pel govern de Pedro Sánchez després que es negués a signar l'escrit d'acusació per sedició contra els líders independentistes. En un breu però efusiu parlament, Bal, que ocupa el quart lloc en la llista per Madrid a les eleccions generals, ha dit que se sent "com una estrella del rock" i ha reclamat que "no s’acabi la campanya". Una invitació que el poc més d'un miler d'assistents han aprofitat per fer onejar les nombroses banderes espanyoles presents al míting, una fecunditat que contrasta amb la total absència de banderes valencianes.

Més extensa ha sigut la intervenció d'Inés Arrimadas, que ha repetit els arguments de Rivera i ha afirmat que del que tracten les eleccions de diumenge és "de Sánchez o Rivera, de les mentides de Sánchez o de la veritat de Rivera".

Davant d'un president "que trenca i espatlla tot el que toca" hi ha un president "que sap unir i està preparat per governar per a tots els espanyols", ha insistit la cap de llista de la formació per la circumscripció de Barcelona, que ha demanat que els espanyols "votin com van votar a Catalunya, perquè hi van guanyar, o com a Andalusia, on Cs ha aconseguit governar després de quaranta anys de socialisme".

stats