25/04/2013

A Ciutadans llegeixen Pilar Rahola

2 min

BarcelonaDebat al Parlament sobre la iniciativa de Ciutadans per prohibir el burca en espais públics. Assumpte cabdal per al funcionament del país. Per sort, cap dels afectats de l'ERO de Ficosa que es manifestaven ahir davant de la cambra portava el vel islàmic. L'hemicicle és mig buit, la majoria de diputats aprofiten l'avinentesa del burca per esmorzar. Tornaran a corre-cuita quan soni el timbre que adverteix que és l'hora de votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carina Mejías és l'encarregada de Ciutadans de liderar la qüestió. Perden la votació -són els únics que hi voten a favor-, però Mejías no sembla gaire decebuda. Abandona somrient el seu escó amb el material que ha fet servir per exposar els seus arguments: una carpeta i el llibre La república islámica de España , de la periodista i escriptora no mediàtica Pilar Rahola. A la mateixa hora que Mejías parla inspirada per l'assaig de Rahola, Oriol Pujol s'empassa un iogurt Vitalinea de Danone en una taula discreta de la cafeteria. A la barra hi són Jaume Collboni i Joan Herrera fent un cafè. Alícia Sánchez-Camacho i Enric Millo esmorzen entrepans d'embotit.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, parla amb Mas a l'entrada del seu despatx. Gordó es cobreix la boca, potser perquè les càmeres no esbrinin què diu. Quan acaba, fa un gest al conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i s'asseuen per parlar amb Xavier Pomés, president de la fundació que gestiona l'hospital de Sant Pau, afectat per greus problemes de finançament i suposats fraus.

Després del xou del burca toca el torn d'un debat sobre el sector primari, el de l'agricultura. La majoria dels diputats tornen a marxar de l'hemicicle. Pujol és un dels pocs representants de CiU que es queden per escoltar el conseller Pelegrí.

Jordi Turull ho aprofita per acostar-se al grup mixt i xerrar quinze minuts amb el diputat de la CUP Quim Arrufat. Mentre ells parlen, sento que el conseller dóna la benvinguda als inversors dels Emirats Àrabs que estan adquirint milers d'hectàrees de camps del Segrià per alimentar les seves vaques. De moment, sembla que ho fan sense burca.

stats