Política 31/03/2016

Ciutadans no pensa facilitar un govern del PSOE amb Podem

Albert Rivera assegura que el problema no és la presència de Pablo Iglesias a l'executiu, sinó les seves polítiques

Europa Press
2 min
Albert Rivera durant la seva intervenció

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dijous que el problema per a la formació d'un govern a Espanya no és que estigui present el líder de Podem, Pablo Iglesias, sinó les polítiques que defensa el seu partit. "Si els ministres afins a Podem pujaran 60.000 milions d'euros la despesa pública o volen fer un referèndum d'independència, a mi tant me fa que es digui Errejón, Monedero, Echenique, Iglesias o sigui un independent" ha sentenciat Rivera en una entrevista a Onda Cero, preguntat sobre si donaria suport un govern socialista monocolor però amb ministres afins a Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El problema, ha dit, és el model polític, social, econòmic i constitucional de la formació d'Iglesias. Si Podem estigués disposat a "renunciar" al que és Podem i, d'aquesta manera, assumís els eixos territorials, econòmics i pressupostaris principals de l'acord PSOE-Ciutadans, ha explicat Rivera, sí veuria possible un acord amb ells. En qualsevol cas, no creu que Podem vulgui renunciar a la seva essència. De fet, ha posat èmfasi que hi ha eixos del seu acord amb Sánchez que no està disposat a canviar i està convençut que el PSOE tampoc.

"Hi ha coses del PSOE que tampoc quadren amb Podem", ha opinat. D'aquesta manera, ha insistit en la necessitat de buscar un acord amb el PP sobretot, ha subratllat, perquè aquest partit té majoria absoluta al Senat i el pròxim govern haurà de fer reformes, començant per fer front a la previsible "bufetada" de Brussel·les per haver superat l'objectiu de dèficit el 2015.

En aquest sentit, ha avisat que no n'hi ha prou amb aconseguir que Sánchez sigui "president per un dia" si després té un govern lligat de mans i ha de enfrontar-se a "la pinça de PP i Podem". Encara que es pretengui fer "focs artificials", ha dit, Ciutadans "sap sumar".

Rivera ha assegurat que li preocupa que el PP, que és "fonamental" per tirar algunes reformes endavant, estigui "desaparegut en combat" i ha instat el seu líder i president del govern en funcions, Mariano Rajoy, a que autoritzi els seus equips de treball perquè negociïn en les taules conjuntes de PSOE i Ciutadans. També ha negat que el PSOE no es vulgui reunir amb els populars.

stats