Política 10/12/2018

Ciutadans evita ara posar com a "línia vermella" ocupar la presidència de la Junta d'Andalusia

El PP diu que és "irrenunciable" que el seu candidat sigui el president

Europa Press
1 min
José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans.

BarcelonaEl secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha afirmat aquest dilluns que la seva única "línia vermella" en les negociacions a Andalusia després de les eleccions del 2 de desembre és que el PSOE no torni a presidir la Junta d'Andalusia. Així ho ha assegurat Villegas en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè executiu permanent de Cs, en la qual ha remarcat que la formació taronja "no ha posat mai cap altra línia vermella".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villegas ha matisat que la proposta de Cs per presidir la Junta d'Andalusia és el seu cap de llista, Juan Marín, però que són "conscients" que han de "negociar i buscar" suports perquè el seu partit té 21 escons i el PP en té 26. I, dirigint-se al PSOE, ha reiterat que esperen que no bloquegi un acord entre el PP i Cs, si no vol que Vox tingui "la clau" de la Junta d'Andalusia.

Aquesta declaració d'intencions arriba un dia abans de la celebració de la primera reunió a Sevilla entre el PP i Cs després de les eleccions andaluses, en la qual participaran Villegas; el secretari general del PP, Teodoro García; el candidat taronja, Juan Marín, i el candidat popular, Juanma Moreno.

Al seu torn, la vicesecretària de comunicació del PP, Marta González, ha avisat el partit taronja en una roda de premsa a la seu del PP que és "irrenunciable" que la presidència de la Junta d'Andalusia sigui pels populars. Tot i aquestes declaracions, González ha dit que la reunió entre el PP i Cs ha de ser per parlar de les "necessitats" de la comunitat autònoma i de les "mesures que cal posar en marxa de manera urgent, no de càrrecs".

stats