Política 04/04/2018

Ciutadans i PP reclamen que no es permeti que Puigdemont delegui el vot

Avisen als membres de la mesa que no poden ignorar les mesures cautelars del TC

Anna Mascaró
2 min
Ciutadans reclama que no es permeti que Puigdemont pugui delegar el vot

BarcelonaCiutadans ha presentat avui una sol·licitud de reconsideració a la mesa del Parlament sobre l'acord per permetre el vot delegat de Carles Puigdemont. El partit taronja al·lega en el seu escrit que el president continua sent un "fugat de la justícia", malgrat que ha sigut detingut i es troba en aquests moments a la presó de Neumünster a disposició de la justícia alemanya, que ha de decidir sobre l'ordre d'extradició dictada pel Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans considera que l'"existència d'una ordre de detenció europea" demostra que continua sent un "fugat de la justícia" i que, per tant, es "mantenen les mesures cautelars decretades pel Tribunal Constitucional el passat 27 de gener". En aquest sentit, recorda que Puigdemont està imputat per greus delictes de rebel·lió i malversació i que no s'ha posat a disposició del Tribunal Suprem com demostra l'ordre de detenció europea i el "procediment de lliurament" a la República Federal d'Alemanya.

Les mesures cautelars decretades pel Tribunal Constitucional el 27 de gener, que prohibeixen que els membres de la cambra sobre els quals pesa una ordre judicial de recerca i captura i ingrés a presó puguin delegar el vot en altres parlamentaris, fan inviable que Puigdemont s'hi pugui acollir. Per aquest motiu, Ciutadans adverteix als membres de la mesa el "seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que pretengui eludir o ignorar les mesures cautelars adoptades pel Tribunal Constitucional".

El PP també demana que es respectin les decisions del TC

Els populars, per la seva banda, consideren que la delegació del vot que ha demanat JxCat per Carles Puigdemont no s'adequa als paràmetres que estableix el reglament del Parlament. Així, creuen que no hi ha "una declaració judicial d'incapacitat legal perllongada" del número u de JxCat que "reconegui la seva incapacitat" d'assistir als plens de la cambra catalana. En l'escrit de reconsideració que han fet arribar a la mesa del Parlament, el PP creu que Puigdemont no es troba en la mateixa situació que la resta de presos, als quals la mesa els ha permès la delegació del vot.

En aquest sentit, justifiquen la seva posició amb l'informe que van fer els lletrats advertint a la mesa que permetre la delegació del vot de Carles Puigdemont contradeia a la interlocutòria dictada pel Tribunal Constitucional, en què només permetia el vot pels diputats que es trobaven en presó provisional. A més, els populars recorden que el TC també va prohibir que es delegués el vot dels diputats "sobre els que pesi una ordre de busca i captura i ingrés de presó".

Reconsideració delegació vot Puigdemont 04.04.18
stats