Política 17/01/2018

Ciutadans demana a la mesa d'edat que reconsideri la delegació de vot dels diputats presos

Arrimadas considera que s'ha fet una "interpretació retorçada del reglament" per possibilitar la votació

Anna Mascaró
2 min
Inés Arrimadas, aquest matí al Parlament

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit ha registrat un escrit per demanar a la mesa d'edat que reconsideri l'acceptació de la delegació de vot d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, els tres diputats que són a la presó. "Ho hem demanat de viva veu al Parlament, però no ens han fet cas. De tota manera, ho hem registrat per escrit", ha assegurat Arrimadas, que de moment no es planteja presentar un recurs per la via penal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a la líder del partit taronja, s'ha fet "una interpretació retorçada del reglament que ha permès la delegació de vot als presos. Els únics motius pels quals es pot delegar el vot són: per tenir un permís de maternitat o paternitat, una malaltia greu o una incapacitat", ha insistit Arrimadas.

El PSC, en canvi, s'ha mostrat favorable a la delegació de vot dels polítics presos. De fet, el líder socialista, Miquel Iceta, ha demanat la paraula durant el ple del Parlament per desmarcar-se del posicionament de la formació taronja i el PP: "La mesa d'edat ha pres una bona decisió acceptant la delegació de vot dels diputats empresonats", ha recalcat.

Se sentien aplaudiments a l'hemicicle cada vegada que es cantava un nom dels diputats que són a la presó o bé a Brussel·les: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Toni Comín, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Meritxell Serret i Jordi Sànchez. D'aquests, només Junqueras, Forn i Sànchez han votat la presidència de la mesa, per a la qual s'ha decidit, en segona votació, la figura de Roger Torrent. El motiu és que ni Junts per Catalunya ni ERC han demanat avui la delegació de vot per a Puigdemont i la resta de consellers exiliats. Tot i així, ni Ciutadans ni PP estan d'acord que els diputats hagin votat a distància. Jordi Turull ha dipositat a l'urna el vot delegat de Joaquim Forn i Jordi Sànchez, mentre que Marta Rovira ho ha fet per Oriol Junqueras.

stats