Política 27/04/2011

Ciutadans vol que la SGAE retorni els diners cobrats pel cànon digital

Cañas calcula que les administracions catalanes han pagat entre 20 i 30 MEUR anuals a les entitats gestores de drets d'autor

Acn
1 min

BarcelonaEl subgrup de Ciutadans ha presentat una proposta de resolució al Parlament que té com a objectiu reclamar a les entitats gestores de drets d'autor que tornin a les administracions catalanes les quantitats recaptades "indegudament" en concepte de cànon digital des del 2003. C's ha recordat que aquest cànon ha estat anul·lat per instàncies judicials espanyoles i europees i per això creu que la SGAE ha de tornar les quantitats rebudes pel seu cobrament. El diputat de C's Jordi Cañas ha xifrat entre 20 i 30 MEUR anuals el que han pagat per un cànon que "s'ha demostrat il·legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cañas espera rebre el suport del conjunt de partits del Parlament com a "contribució a les arques públiques de la Generalitat". El diputat ha assegurat que C's presentarà aquesta proposta de resolució tant al Parlament com en aquells ajuntaments on tingui representació amb l'objectiu que "es torni el que es va pagar de forma indeguda". Confia que això pugui ajudar al nostre conseller d'Economia i al president Mas perquè puguin equilibrar els seus comptes públics per al proper any".

Cañas ha recordat que el cànon digital ha estat anul·lat per la justícia i per això creu que s'han de tornar els diners recaptats per les entitats gestores de drets d'autor des de l'any 2003. "Que se'ns torni el que es va pagar il·legalment perquè les administracions públiques puguin destinar els recursos públics al que a dia d'avui és imprescindible", ha dit Cañas.

stats