Política 04/03/2016

Ciutadans avisa JxSí i CUP que posaran en risc funcionaris si avancen en les lleis de ruptura

Carrizosa vaticina que molts treballadors del Parlament es negaran a desobeir la llei

Gerard Pruna
2 min
Carles Carrizosa, aquest dijous davant del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaCom ja va fer amb la suspensió de la declaració de ruptura, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha apuntat al paper que puguin jugar els funcionaris del Parlament per defensar que la voluntat de JxSí i la CUP de tirar endavant les tres lleis de ruptura "no anirà en lloc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa per demanar a la Mesa del Parlament que reconsideri la decisió de tramitar aquestes tres lleis en ponència conjunta, ha donat per fet que si les ponències segueixen endavant seran suspeses pel Tribunal Constitucional (TC) i que, aleshores, JxSí i la CUP no podran continuar amb la tramitació perquè posarien "en risc" els treballadors del Parlament.

Carrizosa ha explicat que una ponència conjunta obliga al concurs d'un lletrat del Parlament, un gestor i un transcriptor, tres funcionaris del Parlament que haurien de decidir si van en contra d'una resolució del TC: "Aleshores s'estarà posant en risc la funció pública i molts funcionaris no estaran d'acord amb això", ha conclòs.

Per això, el dirigent de Ciutadans ha considerat evident que les lleis de ruptura no es podran aprovar i ha demanat als dos grups independentistes que "deixin de mentir a la ciutadania". "Quan sigui el moment es veurà que el que volen fer no es pot dur a terme", ha afegit Carrizosa, que ha explicat que Ciutadans espera que sigui el mateix tribunal qui actuï d'ofici, però que si no ho fa i el govern espanyol no recorre serà el partit d'Albert Rivera qui ho faci.

On Ciutadans no veu inconvenient és en la reunió de la comissió d'estudi del procés constituent prevista pel proper dimarts. Carrizosa ha destacat que el TC no va decretar la seva suspensió tot i admetre a tràmit el recurs del govern espanyol, pel que creu que no és il·legal que dimarts es faci la primera reunió, a la que ja ha dit, però, que Ciutadans no assistirà.

El PP avisa que recorrerà al TC

Des de Mataró, el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha avisat que el seu grup recorrerà al Tribunal Constitucional si el Parlament obre les ponències conjuntes sobre la llei de desconnexió. A més, ha avançat que a la moció que els populars presentaran al proper ple exigiran que el Parlament es posicioni "sense ambigüitats" sobre si acata o no la suspensió d'Exteriors per part del Tribunal Constitucional.

stats