Política 30/05/2019

Ciutadans es nega a seure a negociar amb Vox, que ho posa com a requisit per donar suport a governs

El partit d'ultradreta es nega a donar suport a governs que no dialoguin amb ells

Germán Aranda
1 min
Villegas i Rivera, de Ciutadans, en una imatge d'arxiu.

MadridL'acord dels tres partits de centredreta i dreta per formar governs territorials a Espanya es complica. Aquest dijous, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, s'ha allunyat més que mai de Vox a l'assegurar que el partit taronja "no té en ment acords tripartits". "No ens asseurem amb Vox a negociar acords de govern. Ni entrades al govern ni pactes de govern", ha dit en una entrevista a TVE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La contundència ha generat la ràpida resposta de Vox, que ahir ja va deixar clar que només s'obriria a donar suport a governs de coalició del PP i Cs si el partit taronja s'avé a seure a negociar amb ells. El diputat de Vox Iván Espinosa de los Monteros ha persistit avui en aquesta exigència, ja avançada ahir pel líder del partit, Santiago Abascal.

Ara que Ciutadans està "allunyat" de Vox, en paraules de Villegas, les opcions de pacte amb el PSOE a la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid, així com a l'Aragó o Castella i Lleó, prenen força.

La Comunitat i l'Ajuntament de Madrid estan més oberts que mai després que el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, hagi reconegut també aquest dijous que ha trucat a Villegas per parlar d'acords en "algunes zones estratègiques", com ara Madrid. Ahir, Manuela Carmena va assegurar que encara estava disposada a ser alcaldessa si les dretes no es posaven d'acord i, hores després, Errejón oferia un pacte amb el PSOE i Cs per deixar fora Vox de totes dues institucions encara que els costés fer renúncies en els hipotètics pactes.

stats