Política 23/07/2014

Ciutadans, UPyD i Vox se sumen al manifest de Libres e Iguales

La plataforma, que ha arribat a les 10.000 firmes, demanarà reunir-se amb el rei, PP i PSOE

Josep Gudiol
1 min

BarcelonaEl moviment espanyolista Libres e Iguales va guanyant adeptes. Si la setmana passada van llegir el seu manifest davant del Congrés dels Diputats, amb el suport de figures com Mario Vargas Llosa, el fill de l'expresident espanyol Adolfo Suárez, o Albert Boadella, entre d'altres, durant els darrers dies se'ls hi han anat afegint noves personalitats i entitats. Entre elles, els partits de Ciutadans, una part d'UPyD i el nou partit de l'expopular Aleix Vidal-Quadras, Vox.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plataforma ja ha arribat a obtenir el suport de 10.000 firmants. També ha rebut 10.000 euros en donacions. I això després de patir, segons els organitzadors, un "sostingut atac de 'spam' nacionalista" que va bloquejar la pàgina web durant alguns dies. El tema va ser molt polèmic, ja que els únics requisits que demanava l'entitat per firmar el manifest eren un nom i un DNI, els quals no eren revisats abans de publicar-se a la web.

Aquesta mateixa tarda representants del moviment seran rebuts per la Defensora del Poble, Soledad Berrecil, i el 7 d'agost faran el seu primer acte públic, amb l'exdiputat del PSOE Vargas Machuca com a amfitrió. Per altra banda, entre avui i demà demanaran reunions amb el rei Felip, Rajoy, PSOE i UPyd, entre d'altres.

Altres personalitats que s'han adherit al manifest són Salvador Clotas, exdiputat del PSOE, Miguel Ángel Cortés, diputat del PP, Francesc de Carreras, catedràtic de dret constitucional o la periodista Anna Grau.

stats