Política 29/10/2019

Cs envia una carta a les institucions europees denunciant la "deriva nacionalista i radical" del Govern

El partit taronja vol contrarestar la missiva que la setmana passada va enviar Roger Torrent rebutjant la sentència de l'1-O

Ara
2 min
El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaCiutadans ha enviat aquest dimarts una carta als Parlaments de tots els estats membre de la UE per contrarestar la missiva que la setmana passada va dirigir el president del Parlament, Roger Torrent, a diputats, presidents de Parlaments i organismes internacionals, en què demanava suport per trobar una solució política per a Catalunya. "Mentre Torrent i el separatisme parlen malament d'Espanya i difonen falsedats, Ciutadans explica a les institucions europees la realitat d'un nacionalisme insurrecte", ha anunciat aquesta tarda el president del grup parlamentari taronja, Carlos Carrizosa.

En la carta, signada pels diputats Joan Garcia i Laura Vílchez i que també ha estat enviada als parlaments autonòmics de l'Estat i a personalitats relacionades amb la defensa dels drets humans, el partit insisteix que la "majoria dels ciutadans catalans" no "comparteixen la deriva nacionalista i radical que ha emprès la minoria independentista que actualment governa a Catalunya". Així, la formació treu pit de la sentència de l'1-O com "la millor mostra de la força i determinació de les institucions democràtiques espanyoles davant els que" van intentar "soscavar la legalitat i imposar a la societat un projecte polític ignorant deliberadament l'estat de dret, els "jutges i els tribunals independents".

Els diputats expressen el seu "suport més ferm" a la decisió del Tribunal Suprem i es refereixen als "greus episodis de violència" viscuts a Catalunya en les últimes setmanes, "protagonitzats pels sectors més radicals del nacionalisme independentista". A més, acusen el govern de la Generalitat d'haver "encoratjat" aquests "episodis", en referència als aldarulls.

Per tant, sol·liciten als receptors del text "suport i solidaritat" amb els "milions de catalans que pateixen aquest abús i amb el conjunt dels espanyols". "Sabem que Europa serà al nostre costat en la defensa dels nostres valors comuns", sentencien.

stats