CAP AL 20-N
Política 12/11/2011

Clam ecosocialista per caçar el vot d''indignats', resignats i indecisos

Els principals dirigents i candidats d'ICV-EUiA converteixen l'acte central de la campanya en una ofensiva contra els lobis econòmics, que identifiquen en "la dreta", que decanten la balança contra el sector privat en detriment de l'estat del benestar

M.c. / A.g.m.
2 min
Coscubiela, durant el míting a Cotxeres de Sants

BarcelonaA mig camí de la campanya electoral toca prémer l'accelerador. Esgarrapar fins a l'últim vot en la darrera setmana de campanya. Precisament per això, els principals dirigents i candidats d'ICV-EUiA, encapçalats per Joan Herrera i Joan Coscubiela, han centrat el seu discurs a l'acte central dels ecosocialistes en la crida a convèncer l'electorat indecís, especialment els decebuts amb el govern Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Si el 20-N la majoria silenciosa calla, els que parlaran i decidiran en nom d'ells seran la minoria poderosa del país”, ha clamat Coscubiela. Ha fet una crida a aprofitar cadascun dels 7.200 minuts que resten fins a les eleccions, per “convèncer resignats, indignats i decebuts”. Pel candidat ecosocialista, davant l'onada blava del PP, és més necessari que mai “agrupar el vot progressista” entorn a “l'esquerra més nítida del país”: “Als que creuen que el PSOE els ha fallat, els hem de dir que hi ha una alternativa a l'esquerra”. Per Coscubiela, el 20-N cal exercir el dret a decidir perquè “no decideixin els mercats i els lobis i bisbes mitjançant els seus representants a la terra, Rajoy i Duran”.

En una línia similar, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha alertat del risc abstencionista dels decebuts progressistes, perquè si ells no voten “ho farà la majoria silenciosa de Nixon, Bush i Mas”. “No ens podem permetre seure a veure què passa”.

Crit contra les retallades

El míting central dels ecosocialistes s'ha convertit també en un crit de rebuig a les retallades que promou el Govern de CiU, però també a les del govern central del PSOE i a les que pronostiquen que arribaran de la mà del PP. El blanc dels atacs, el candidat de CiU Josep Antoni Duran i Lleida i el conseller de Salut Boi Ruiz. A Duran, ICV l'identifica en màxim exponent dels lobis econòmics; A Boi Ruiz el veuen l'enviat de la patronal sanitària al Govern per decantar la balança en favor de la sanitat privada en detriment de la pública. “Uns insolidaris i uns tecnòcrates”, a criteri del coordinador nacional d'EUiA, Jordi Miralles. ICV-EUiA vol fer forat entre l'electorat desencantat del PSC. Aquest dissabte, ha posat la directa cap al 20-N.

stats