Nou Govern
Política 05/01/2011

Josep Lluís Cleries: "Els últims anys, el dret social més estès ha estat el d'esperar-se"

El conseller de Benestar Social i Família es compromet a reduir els terminis d'aplicació de la llei de dependència

Albert Castellví
1 min

BarcelonaEl nou conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha compromès a corregir un dels principals dèficits de l'actual llei de dependència, que són els retards en la seva aplicació: "No pot ser que hi hagi persones a qui en dos anys no se'ls hagi fet el programa individual d'atenció", i que després encara hagin d'esperar "mesos i mesos" abans no reben els recursos. Cleries afirma que cal "desburocratitzar" l'administració, i acabar amb un fenomen que, segons ell, s'ha produït durant els últims anys, en què "el dret social més estès ha estat el d'esperar-se". Encara en matèria de dependència, Cleries diu que cal utilitzar menys aquest terme i més el d'"autonomia personal", que hauria de ser el centre de les polítiques socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En ser entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio, Cleries ha assegurat que "ser austers no vol dir no tenir sensibilitat social", sinó més aviat "saber prioritzar". En aquest sentit, destaca la necessitat d'actuar en el creixement de la pobresa infantil, "que pot portar molts problemes en el futur a aquests infants".

Com a responsable de l'àrea d'immigració del nou govern, el conseller considera que "s'ha de lluitar amb fermesa contra el racisme i la xenofòbia", i treballar perquè les persones nouvingudes adquireixin drets i deures i s'acabin integrant. "Nosaltres hem de fer un procés d'acollida, i ells un d'integració", ha indicat, i ha assegurat que la manera d'aconseguir que això funcioni és la "cohesió social".

stats