Política 23/05/2014

Coalició Canària afirma que CiU li cedirà un hipotètic tercer escó al Parlament Europeu a mitja legislatura

Un representant del partit canari assegura que hi ha un pacte "tancat" sobre aquesta qüestió

Efe
1 min

Las Palmas de Gran CanàriaCoalició Canària (CC) ha arribat a un acord amb CiU pel que els nacionalistes catalans els cedirien el seu possible segon escó al Parlament Europeu per un temps proporcional als vots que aportin a la llista de Coalició per Europa, segons ha assegurat aquest divendres CC. Coalició per Europa és una llista conformada per CiU, PNB, CC i Compromís per Galícia que el 2009 va obtenir 808.246 vots (96.297 d'ells a Canàries) i tres escons al parlament europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura que presenten aquesta vegada està encapçalada per Ramon Tremosa (CiU), Izaskun Bilbao (PNB) i Francesc Gambús (CiU), mentre que el primer representant de CC, Javier Morales, ocupa la quarta posició (una per sota del nombre actual d'escons).

El propi Morales ha revelat avui en la roda de premsa de fi de campanya que CC i CiU tenen un acord pel qual, si s'aconsegueix el tercer escó, els nacionalistes catalans li cediran un seient al parlament europeu durant un temps proporcional als vots que Canàries hagi aportat per aconseguir aquest tercer diputat.

El candidat de CC ha precisat que no s'han tancat percentatges ni temps, però ha insistit que es tracta d'un acord "tancat" per compartir el possible tercer escó de Coalició per Europa al parlament comunitari.

stats