Política 04/05/2015

Colau rebutja una declaració unilateral d'independència: "No prendrem decisions en nom de la ciutadania"

L'alcaldable per Barcelona en Comú ha recordat que en la consulta del 9-N ella va votar 'sí-sí' "perquè el model autonòmic està obsolet i l'arrogància del PP és inacceptable"

Europa Press
1 min
Ada Colau el 18/04/2013

BarcelonaL'alcaldable per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que no és partidària d'una declaració unilateral d'independència (DUI): "Ens comprometem a no prendre decisions en nom de la ciutadania. Per això, no estaria a favor de la DUI, sinó que donaria la paraula a la ciutadania", ha afirmat en una conferència-col·loqui de Nova Economia Fòrum. Colau ha reiterat que la seva és una formació favorable al dret a decidir, que engloba partidaris i detractors de la independència de Catalunya, i ha recordat que en la consulta del 9-N ella va votar 'sí-sí' "perquè el model autonòmic està obsolet i l'arrogància del PP és inacceptable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre Barcelona, Colau ha rebutjat iniciar grans obres si arriba a l'alcaldia i ha proposat centrar-se en els equipaments i zones verdes que demana cada barri. També ha proposat destinar més recursos a la rehabilitació energètica, que actualment té un pressupost de 15 milions d'euros tot i que només se n'han destinat 88.300. L'exdirigent de la PAH ha dit també que traslladarà "les mateixes polítiques i formes de govern" que demana per a l'Ajuntament a la Diputació de Barcelona i que intentarà fer més transparent i participativa la institució. Sobre els possibles pactes, ha descartat qualsevol acord amb CiU i PP i ha obert la porta a tractar amb grups en funció del seu projecte per a la ciutat.

stats