Política 27/05/2015

Colau: "Entenc que no es produirà una aliança contra natura perquè seria un frau electoral"

La líder de Barcelona en Comú ha explicat a 8TV que li "han arribat rumors que hi ha gent de Convergència que intenta evitar" que sigui alcaldessa

Ara
1 min
Ada Colau, en una entrevista a 8tv / ARA

BarcelonaLa líder de Barcelona en Comú –la coalició que aglutina Guanyem, Podem, ICV-EUiA, Procés Constituent i Equo–, Ada Colau, s'ha mostrat convençuda que no hi haurà una "aliança contra natura" a l'Ajuntament de Barcelona per evitar que es converteixi en alcaldessa. "Entenc que això no es produirà perquè seria un frau electoral", ha afirmat Colau en una entrevista a 8TV, després que Josep Cuní li hagi preguntat sobre el "rumor" que sectors de CiU "estiguin temptejant" la resta de forces per bastir una entesa. L'activista ha afegit que a ella també li "havia arribat aquest rumor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha comentat que –segons el que li han fet saber Alfred Bosch (ERC) i Jaume Collboni (PSC), amb qui ja s'ha reunit–, cap dels dos polítics "estan per aquests tipus de maniobres". També ha explicat que com a primera força entén que ha de governar i que pot fer-ho en minoria, però que parlarà amb totes les formacions d'esquerres per buscar tants acords com sigui possible, ja siguin puntuals o més estables.

Resposta a Josep Oliu

La futura alcaldessa s'ha referit a les afirmacions que ha fet aquest dimecres el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, que ha descrit Colau com un personatge "folklòric" que ha esdevingut "institucional". Colau ha considerat que les paraules d'Oliu no eren el primer exemple de les reaccions que provocava en "homes de poder" i ha insinuat que responen a comportaments masclistes. "Amb una dona d'origen popular hi ha carta blanca per utilitzar qualificatius que no s'utilitzarien amb homes que ocupen llocs de poder". "No sé vol dir quan diu 'folklòric'", ha afegit Colau.

stats