Política 15/10/2017

Colau demana al PP que destitueixi Casado com a portaveu per la comparació entre Companys i Puigdemont

L'alcaldessa de Barcelona assegura davant de la tomba de Companys que el dirigent popular "ha ofès la memòria de tot demòcrata" i el qualifica de "piròman"

Acn
1 min
Ada Colau i altres regidors del consistori de Barcelona en l'ofrena floral de l'Ajuntament a la tomba de Lluís Companys

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al PP que "cessi de qualsevol funció de portaveu" Pablo Casado per la comparació que va fer entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president afusellat pel feixisme, Lluís Companys.

Colau considera que perquè hi hagi diàleg hi ha d'haver unes "línies vermelles" i creu que Casado "no està capacitat per fer de portaveu i d'interlocutor amb Catalunya" ni tampoc "per buscar una solució democràtica i política, que és el que necessitem en l'actual conflicte polític". L'alcaldessa creu que Casado no només ha ofès la memòria de Companys, sinó "de tot l'antifranquisme, de tots els represaliats i les seves famílies i de qualsevol demòcrata".

"No necessitem més piròmans, necessitem persones serenes i constructives que sàpiguen respectar el seu interlocutor per construir col·lectivament una sortida política a un conflicte polític", ha reblat l'alcaldessa.

Colau ha fet aquestes declaracions després de l'ofrena floral a la tomba de Lluís Companys al cementiri de Montjuïc. L'alcaldessa ha assegurat que amb aquesta ofrena no només s'honora la memòria de Companys, sinó també "de tots els represaliats pel feixisme i la dictadura a casa nostra, i tots els afusellats, assassinats i torturats i també els seus familiars". En aquest sentit, Colau creu que "un poble que no té memòria no té futur, i la democràcia necessita memòria i honorar tots els que van lluitar perquè avui tinguéssim una democràcia sòlida".

stats