Política 14/06/2019

Colau, sobre l'operació Valls: "No crec que els fons d'inversió vulguin que jo sigui alcaldessa"

A banda, Maragall ha qüestionat si el candidat de Cs "va respectar els límits de despesa electoral"

Ara
2 min
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ahir durant un instant del ple municipal celebrat a l’Ajuntament.

Barcelona"No m'ha sorprès. Som els primers que ho vam dir", ha assegurat l'alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, sobre la informació feta pública per aquest diari sobre com es va finançar la candidatura de l'ex primer ministre francès Manuel Valls a l'alcaldia de Barcelona. Colau ha assegurat que la seva formació ja va avisar que el projecte tenia els "grans poders econòmics" al darrere. I ha considerat una qüestió de "salut democràtica" que se'n donin a conèixer els detalls.

Quan se li ha preguntat pel fet que fons d'inversió com Blackstone, gran comprador d’actius immobiliaris i amb qui l'equip de Colau s'enfronta per la defensa del dret a l'habitatge dels barcelonins, hagi treballat per al projecte de Valls, la candidata dels comuns ha assegurat que no creu que aquests tipus de fons la vulguin a ella com a alcaldessa. I ha reiterat que acceptar els tres vots que li ofereix l'ex primer ministre francès per a la investidura no suposa cap acord ni lligam programàtic. "És una decisió puntual", ha defensat, i ha instat Valls a explicar per què prefereix fer-la alcaldessa a ella. Segons l'alcaldessa en funcions, tot i aquesta entesa –no negociada– per a la investidura, el seu equip continuarà enfrontant-se "als especuladors perquè tinguin clar que no són benvinguts a Barcelona".

Colau ha recordat que els grans temes de ciutat que no depenen d'alcaldia, com són els pressupostos, no depenen d'una formació sinó de tenir majoria al plenari municipal, i, en aquest sentit, està disposada a parlar amb totes les formacions polítiques ''començant per ERC sempre''. Ha reiterat la seva proposta per seguir parlant d'un possible tripartit d'esquerres un cop superada la investidura, per a la qual no ha sigut possible aquest tipus d'entesa.

Maragall, sobre Valls: "Va respectar els límits de despesa electoral?"

Al seu torn, Ernest Maragall també ha qüestionat si el candidat de la plataforma BCN Canvi-Cs, Manuel Valls, "va respectar els límits de despesa electoral" durant la campanya de les municipals. Així ho ha reflexionat aquest divendres en una entrevista a RAC1, des d'on ha admès que "ningú no pot al·legar que ara ens assabentem de qui representa i qui hi ha darrere de Manuel Valls".

Respecte a la possibilitat d'emprendre mesures legals, l'alcaldable d'Esquerra Republicana per Barcelona ha assegurat que, per ara, només és un pensament i que no pensa acusar de res a l'ex ministre francès. Ara bé, Maragall ha demanat a la cap de files dels comuns que reflexioni sobre la idoneïtat de rebre el suport de Valls per a la seva investidura com a batllessa.

En un altre sentit, sobre els pactes postelectorals, el republicà s'ha mostrat preocupat per un "possible" acord entre socialistes, comuns i Ciutadans per capitanejar la Diputació de Barcelona. Una opció que, ha argumentat, veuria factible en cas d'un hipotètic suport de Valls a un govern municipals de Colau i Collboni. "Estiguem atents al que passarà la setmana vinent a la Diputació per entendre si no hi ha conseqüències dels vots de Valls", ha apuntat, i ha afegit: "Em consta que hi ha converses i gairebé acords amb Ciutadans".

stats