Política 20/05/2019

Colau accepta ara el desafiament de Maragall de fer un cara a cara

El republicà, que ho havia proposta en més d'una ocasió, recull el guant de l'alcaldessa

Maria Ortega
2 min
Ada Colau i Ernest Maragall aquest dilluns en un debat sobre habitatge

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú a l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, ha anat avui un pas més enllà en el canvi d'estratègia que va inaugurar ahir en el míting central de campanya, en què va reduir el 26-M a un duel entre ella i el republicà Ernest Maragall. "Això va de Maragall o jo", va sentenciar. I avui en un tuit s'ha avingut a fer un cara a cara amb l'alcaldable d'ERC. Fins ara, Colau havia desoït les reiterades peticions del republicà de fer aquest debat a dos i només havia acceptat fer-ne un amb la candidata de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, amb qui, va dir, tenia sentit confrontar model de ciutat.

Ara, però, l'actual alcaldessa reconeix que totes les enquestes confirmen que només dues opcions poden guanyar diumenge –de fet, les últimes coincideixin en situar ERC lleugerament per davant dels comuns– i, per això, ara considera que sí que té sentit fer aquest cara a cara. Colau ha tornat, doncs, el desafiament a Maragall. I el republicà, moments després, l'ha acceptat en un míting. "Doncs fantàstic, no tenim problemes, parlem, veurem com està l'agenda i si hi ha forat", ha assenyalat l'alcaldable d'ERC. Fonts dels republicans han explicat, però, que encara no hi ha concreció sobre quin dia, en les quatre pròximes jornades de campanya, es produirà el cara a cara. L'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha rebutjat el cara a cara perquè, ha dit, "això seria una primera cita".

La cap de files de Barcelona en Comú ha buscat avui, també, el cos a cos amb el republicà en el debat sobre habitatge que han organitzat les entitats promotores de la mesura del 30%. Colau ha acusat Maragall d'actuar amb electoralisme per haver anunciat, a cinc dies de les eleccions, que el Govern aprovarà un decret llei per regular els lloguers que, segons l'alcaldessa, els juristes alerten que tindrà poc recorregut. Maragall, al seu torn, ha dit que Colau prefereix que la regulació l'aprovi el Congrés en lloc del Govern. Tots dos s'han intercanviat retrets, també, per la gestió de la carpeta d'habitatge que havien fet el PSC –del qual formava part Maragall– i ICV –integrat ara a la confluència de BComú– en el passat.

En el primer debat televisat entre alcaldables, el de Betevé, Colau va defugir entrar en el cos a cos amb Maragall, però ara l'estratègia ha virat i els comuns intenten capitalitzar el vot útil de tothom que no vulgui que ERC ostenti l'alcaldia.

stats