Política 02/03/2017

Colau critica que no hi hagi conseqüències als "indicis suficients" de finançament irregular de CDC

"No estaríem parlant de pomes podrides sinó d’una cosa estructural i sistemàtica", afirma l'alcaldessa de Barcelona

Acn
1 min
Colau exigeix “responsabilitat” a la CUP pels pressupostos

BarcelonaL’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de “tràgic” que s’hagi tardat gairebé 8 anys a celebrar un judici “tan important” com el del cas Palau i critica que no hi hagi conseqüències als “indicis suficients” que apunten a un suposat finançament irregular de l’antiga CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Esperem que el judici arribi fins al final. Hi ha indicis molt forts de finançament irregular de CDC i no estaríem parlant de pomes podrides, sinó d’una cosa estructural i sistemàtica”, ha manifestat en una entrevista a TVE.

Montull perfila la confessió i no preveu anar més enllà de l'extresorer de CDC“La impunitat és el pitjor que hi pot haver en democràcia. Que hi hagi un cas de corrupció se suposa que és inevitable per naturalesa humana, però hi ha d’haver un sistema judicial que funcioni i castigui, especialment, els que han comès abús de poder”, ha conclòs.

Colau ha denunciat una situació de “desigualtat judicial” i ha contraposat el fet que Fèlix Millet és al carrer mentre s’aplica el “pes de la llei” a ciutadans anònims, a qui “fàcilment” s'envia a presó provisional. “Estem davant enormes delinqüents que, fins i tot sent confessos, estan lliures i triguen 8 anys a anar a judici”, ha lamentat, i ha fet una crida a una “reflexió profunda”, perquè fa sensació “d’impunitat i debilitat democràtica”.

stats