Colau demana un últim esforç al PSOE i Podem: "L'única opció que s'ha de descartar és anar a eleccions"

Els comuns demanen més implicació del PSC per arribar a un acord

Avís d'Ada Colau a Pablo Iglesias i Pedro Sánchez. L'alcaldessa de Barcelona ha demanat aquest diumenge un últim esforç als equips negociadors del PSOE i d'Unides Podem per arribar a un acord per a la investidura que eviti haver de repetir les eleccions el 10 de novembre. "Des d'un punt de vista progressista, l'única opció que s'ha de descartar és anar a eleccions", ha afirmat Colau en un recés del consell nacional de Catalunya en Comú.

"Des de l'entorn de Pedro Sánchez només arriben senyals que no hi ha res a fer i que els comicis són inevitables. Ens neguem a acceptar-ho", ha continuat Colau, que considera "una irresponsabilitat" anar a unes noves eleccions "i un enorme perill" de desafecció política i de victòria de les tres forces de la dreta. "Les hores que queden no són hores mortes per aconseguir un acord".

De fet, les 48 hores vinents són claus", ha insistit l'alcaldessa de Barcelona, que també ha reclamat més implicació del PSC. "Hauria de ser més proactiu a l'hora de convèncer el PSOE que un acord és possible", ha valorat Colau.

Els comuns celebren aquest diumenge un consell nacional en què, tal com va avançar l'ARA, debatran i aprovaran el full de ruta estratègic de cara als pròxims mesos i posaran data a la renovació dels òrgans interns. Després de la dimissió de Xavier Domènech, Catalunya en Comú comença a definir el rumb de la formació per respondre a la sentència del Procés i encarar la negociació dels pressupostos de la Generalitat, però també el seu posicionament polític a mitjà termini. És en aquest punt on el partit que lidera Ada Colau defensa caminar cap a un canvi de majories al Govern que serveixi per posar fi al “processisme".