Política 24/05/2019

Colau demana el vot "massiu" de la "gent comuna" per tornar a guanyar "contra tot pronòstic"

Els comuns s'erigeixen com la garantia per evitar "el retorn de la dreta" a l'Ajuntament

Maria Ortega
2 min
Colau, en el míting final /ACN

Barcelona"Som els del 'Sí se puede'. Aquí estem". L'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha tancat avui la seva campanya amb un míting sota la pèrgola de la Via Júlia, a Nou Barris, un escenari improvisat a causa de la pluja i en un acte en el qual s'ha hagut de fer front a diverses caigudes del subministrament elèctric. "Si alguna cosa sabem és resistir", ha somrigut Colau, que ha aprofitat l'últim acte de campanya per tornar a presentar la seva llista com "el vot útil" progressista i la garantia que "la dreta no torni a la ciutat". Ha insistit, de nou, a descartar el socialista Jaume Collboni de la cursa per l'alcaldia i a assegurar que Ernest Maragall (ERC) vol reproduir a la ciutat "el pacte de govern amb Quim Torra". Maragall, en el cara a cara d'aquest matí, ha tancat, però, la porta a qualsevol pacte i s'ha declarat convençut de governar en solitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el míting de tancament, Colau ha insistit en el paper clau dels comuns a l'hora de frenar una possible entesa dels republicans amb Junts per Catalunya. "No permetrem que el bloqueig de la Generalitat creui la plaça de Sant Jaume", ha assegurat, després d’un discurs en el qual ha posat en valor la força de la "gent comuna" i ha apel·lat a l’esperit del 'Sí se puede’.

Colau, conscient que el duel del 26-M es decidirà per molt pocs vots, ha demanat el vot "massiu" de la gent dels barris. "Serà un orgull guanyar un cop més contra tot pronòstic", ha dit, després d'enumerar alguns dels projectes del seu govern i de remarcar que, en un segon mandat, volen tirar endavant iniciatives com la funerària pública, la municipalització de l'aigua o la connexió del tramvia. I, en aquest capítol, ha criticat ERC i PSC per dir que els comuns no han satisfet les expectatives. "Els que en 40 anys no han fet el que nosaltres hem començat a fer, ara diuen que hem de fer més". "Calen quatre anys més d'un govern valent i progressista", ha defensat Colau.

El projecte dels comuns s'ho juga tot diumenge a Barcelona, el seu principal bastió i on tenen com a principal actiu la figura de l'alcaldessa. Avui, en l'acte final de campanya, Colau ha insistit en demanar quatre anys més de mandat per consolidar el canvi engegat. I el seu equip ha apel·lat directament a la gent que en les últimes generals va votar Pedro Sánchez a donar suport ara a l'alcaldessa Ada Colau. Així ho ha exposat la número 3 de la llista, Janet Sanz, que ha erigit l'alcaldessa en el vot útil progressista a Barcelona.

stats