Política 15/12/2016

Colau participarà a la cimera del referèndum del 23 de desembre

L'alcaldessa de Barcelona també llegirà el manifest a la concentració en suport a Forcadell

Núria Orriols / Jordi Mumbrú
2 min
Ada Colau durant el seu primer discurs com a candidata oficial de Barcelona en Comú / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participarà a la cimera del referèndum del 23 de desembre convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, segons ha avançat l'ACN i ha confirmat l'ARA. Ho farà malgrat la suspensió d'ahir del pla del referèndum per part del Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont va convocar la cimera per tal d'impulsar l'organització del referèndum de cara a la tardor del 2017 i teixir complicitats amb partits i entitats a favor del dret a l'autodeterminació. La trobada serà a la tarda, la qual cosa permetrà a Colau assistir-hi. El mateix 23 al matí té el ple de l’Ajuntament que votarà els pressupostos vinculats a una qüestió de confiança.

A banda de Colau, està previst que siguin convocats els actors que habitualment participaven al Pacte Nacional pel Dret a Decidir com sindicats, entitats socials i associacions sobiranistes.

Lectura del manifest en suport a Forcadell

Colau també encapçalarà la concentració en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la plaça Sant Jaume de Barcelona d'aquest vespre. L'alcaldessa serà l'encarregada de llegir el manifest en contra de la judicialització de la política i a favor de les institucions democràtiques, lectura que es reproduirà en totes les poblacions de Catalunya, segons han confirmat des de l'equip de l'alcaldessa a aquest diari.

L'acte, segons fonts sobiranistes, serà "breu" i comptarà amb una trentena de personalitats a dalt de l'escenari (sindicats, partits, representants socials i càrrecs electes). Serà el primer episodi per escalfar motors de cara a divendres al matí, en què ANC, Òmnium i l'AMI han convocat una concentració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El manifest, que serà el mateix en tots els municipis, apel·la a la declaració de sobirania del Parlament del 23 de gener del 2013, quan es va proclamar que el "el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i sobirà". Exigeixen a l'estat espanyol que "deixi de comprometre els tribunals en una tasca que, en democràcia, els és impròpia" i l'insten a "abandonar per sempre més la judicialització".

Així donen suport a Forcadell i a tots els càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola pel seu paper en el procés d'independència. "Expressem el nostre suport a tots els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat, en més de 400 expedients judicials, per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir", diu el manifest.

A més, el manifest convida l'Estat a "respectar" el debat sobre la relació entre Catalunya i les institucions espanyoles i a "participar-hi".

stats