Política 16/05/2019

Colau planteja una unitat mòbil per atendre casos de violència masclista

La candidata vol un "pacte de ciutat" per unes relacions sexuals lliures i consentides

Maria Ortega
2 min
Colau planteja una unitat mòbil per atendre casos de  violència masclista

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, acompanyada de la fins ara regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha plantejat avui tirar endavant un pacte de ciutat per garantir que totes les relacions sexuals que tenen lloc a la ciutat siguin lliures i consentides. "Volem acabar amb les violències masclistes", ha remarcat Colau, que ha desgranat les deu mesures que volen incloure en aquest pacte. Entre les propostes que ha llançat Colau hi ha la posada en marxa d'una unitat mòbil que estaria destinada a atendre el més ràpid possible les víctimes de violència masclista i agressions sexuals i, també, l'activació d'un telèfon municipal per atendre aquestes persones, que estaria disponible totes les nits i els caps de setmana. També han remarcat la necessitat que l'actual servei d'atenció a les víctimes incorpori la dimensió psicològica i social a més de la sanitària i la policial, que són les que tenen més pes actualment. "Les víctimes ens han dit que era una mancança", han assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les mesures plantejades per Barcelona en Comú també hi ha la creació d'un protocol específic per al transport públic, enfocat a donar formació a tots els treballadors i a deixar clar quins són els itineraris a seguir per denunciar. Pérez ha remarcat que aquesta actuació s'ha decidit després de constatar que el transport públic és un dels punts on hi ha més percentatge de les denúncies d'assetjament. En aquesta línia, també han parlat d'ampliar el protocol que ja han aplicat durant aquest mandat locals d'oci nocturn, sota el lema 'No callem', per detectar i atendre possibles casos de violència masclista i agressions. Es vol arribar a una seixantena de sales i festivals, cosa que, segons BComú, suposaria impactar en dos milions de persones.

Entre les mesures que han presentat avui, hi ha també la posada en marxa d'un servei específic per a joves de 12 a 30 anys, amb un punt d'atenció físic, que centrarà bona part de la seva activitat en la prevenció de les violències masclistes. "Cal molta més formació per garantir que totes les relacions sexuals són lliures i consentides", ha remarcat Colau.

Pérez també ha remarcat la necessitat d'incidir en la formació des de les escoles i d'incloure als currículums temes sobre la discriminació per identitat de gènere, o sobre violències masclistes o racisme. I la posada en marxa d'un programa específic sobre educació sexual, durant una setmana a l'any. "No pot ser un tema tabú. Estem veient els resultats de quan no es parla del tema", ha assegurat l'encara regidora, que ha remarcat que els joves tenen accés a molta informació a través d'internet i que cal treballar el tema de la sexualitat des de la "responsabilitat" per crear "referents sans". Els comuns han assegurat que totes aquestes mesures han de ser un tema que no només interpel·li les dones, sinó el conjunt de la societat, per aconseguir que, més enllà del "No és no", ells també diguin: "Quan em diguin que no és no".

stats