Política 14/03/2016

Colau, al regidor de Palafolls: "Ser alcaldessa i fregar terres és compatible. Ser masclista i regidor no hauria de ser-ho"

Óscar Bermán havia afirmat que en una societat "sana" Colau estaria "fregant terres i no d'alcaldessa de Barcelona"

Ara
2 min
BComú busca aliats per aprovar un pla B del pressupost

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha respost als comentaris masclistes del regidor del PP de Palafolls Óscar Bermán assegurant que "ser alcaldessa i fregar terres és compatible, però ser masclista i regidor no ho hauria de ser". Així s'ha referit a les paraules de Bermán, que ha dit que "en una societat seriosa i sana, Colau estaria fregant terres i no d'alcaldessa de Barcelona". L'alcaldessa ho ha dit al seu compte de Twitter, i hi ha inclòs l'etiqueta #EnUnaSociedadSana, que s'ha creat per recollir mostres de rebuig a les declaracions de Bermán i de suport a Colau.

En declaracions al digital ultra Alerta Digital, Bermán considera que Colau és un "llast" per a Barcelona, i que el PP hauria de dir "prou". No especifica a què es refereix, però en dóna pistes inquietants: "És hora que el meu partit es planti com jo i digui prou, fins aquí hem arribat. Una democràcia és una fórmula sana i recomanable si permet l'exercici del poder per part dels millors. En canvi, una democràcia es degrada i es 'lumpenitza' si els que estan al capdavant de les institucions són els pitjors, els menys preparats". I encara va més enllà: "Avui el poble espanyol està sent dominat per la pitjor gentussa que es podia imaginar fa uns anys. Ada Colau n'és el millor exemple".

Aquestes, però, no són les úniques declaracions polèmiques del regidor del PP, que ja va demanar suprimir les facultats de Sociologia i Polítiques mentre no es "depuri el professorat" que les està convertint en "fàbriques de marxistes".

Tot i la crida velada de Colau a amonestar Bermán, el PP ha evitat apartar-lo del seu càrrec i ha descartat prendre mesures contra ell. "Amb tots els respectes, es tracta d'un regidor de Palafolls", ha argumentat el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol.

Ara bé, el líder del PP l'ha renyat, en dir que les declaracions són "desencertades" i que el partit "no pot compartir-les", i li ha demanat que no faci més valoracions polítiques més enllà de debats que afectin el seu municipi, com ara "si els carrers de Palafolls estan ben asfaltats". "Espero que sigui capaç d'afinar una mica, ser més polit", ha dit Albiol. En el cas que es mantingui aquesta conducta, el líder del PP al Parlament ha avançat que sí que s'estudiaran les mesures que calguin.

De fet, a la tarda, el president provincial del PP a Barcelona, Alberto Villagrasa, ha admès que Bermán s'ha negat a rectificar i ha anunciat que traslladarà al comitè de drets i garanties del partit les declaracions del regidor de Palafolls. Villagrasa ha mostrat el seu "complet rebuig" a les paraules "irrespectuoses, irresponsables i masclistes" de Bermán contra Colau. "Mai s'ha de confondre la crítica política amb l'insult personal", ha afegit.

stats