Política 14/05/2015

Colau es compromet a invertir 100 milions per obrir 30 noves escoles bressol el proper mandat

La candidata de Barcelona en Comú ampliaria aquest pla d'equipaments educatius amb 30 escoles bressols més en un segon mandat. L'activista ha afirmat que les retallades de CiU "posen en perill la qualitat del servei"

Joan Serra
2 min
Marta Verdejo, Ada Colau i Gerardo Pisarello, aquest dijous al matí al Bon Pastor.

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha visitat aquest dijous l'escola bressol Les Quatre Torres, al barri del Bon Pastor, des d'on ha exposat les polítiques d'educació de la coalició de l'esquerra alternativa. Colau ha argumentat que hi ha un dèficit de places d'escoles bressol públiques i, si governa, s'ha compromès a construir 30 noves llars d'infants en el proper mandat, amb una inversió de 100 milions d'euros. En un segon mandat, Barcelona en Comú ampliaria aquest pla d'equipaments educatius amb 30 escoles bressols més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cap de llista ha afirmat que revertirà les retallades que "posen en perill la qualitat del servei" i els processos d'externalització del servei del govern de CiU, que ha inaugurat tres centres de 0 a 3 anys en aquest mandat i ha optat per aquest model de gestió. "També recuperarem la mitja hora de suport educatiu que Xavier Trias ha retallat en aquest mandat". Colau pretén revertir les ràtios consolidades -el nombre d'alumnes per aula- en aquest mandat, fet que ha suposat un increment de 1.134 infants a les aules. Segons Barcelona en Comú, la ràtio actual és de 8 infants en el cicle de 0-1 any, de 13 en el cicle d'1-2 anys i de 20 en el cicle de 2-3 anys. Colau aspira a reduir el nombre d'escolars per aula fins a 7 (0-1 anys), 10 (1-2 anys) i 18 (2-3 anys). "Tenim una ciutat gairebé trencada per la desigualtat, cal promoure la igualtat d'oportunitats i l'educació 0-3 té un paper essencial", ha afirmat l'activista.

Marta Verdejo, educadora d'una escola bressol i número 14 de la candidatura, ha criticat la gestió del govern de Xavier Trias. "Hi ha 5.400 famílies que no han pogut accedir a les escoles bressol", ha apuntat Verdejo. "En el proper mandat volen obrir quatre escoles bressol més i continuen amb la deriva privatitzadora", ha conclòs l'educadora.

Pisarello: "Demanem a l'Ajuntament de Barcelona que deixi de fer de banquer de la Generalitat"

El número 2 de la candidatura, Gerardo Pisarello, ha exigit "responsabilitats" a les forces municipals que han donat suport a les retallades en educació de Trias, ja sigui "per omissió o falta de posicionament". Pisarello també ha recordat la falta de compromís del Govern per finançar les escoles bressol públiques. "La Generalitat aportava 1.800 euros per plaça i ho ha deixat de fer", ha detallat. "Demanem a l'Ajuntament de Barcelona que deixi de fer de banquer de la Generalitat i a la Generalitat que assumeixi les seves responsabilitats en educació infantil", ha conclòs la mà dreta de Colau, que ha criticat que hi hagi famílies que es quedin sense plaça a escoles bressol per una mala aplicació del sistema de tarifació social.

stats