Política 19/05/2015

Colau exhibeix el suport de 300 personalitats per fer de Barcelona l'inici del "canvi"

Entre els signants del manifest figuren Noam Chomsky, l'historiador Borja de Riquer, el cineasta Manuel Huerga, el músic Nacho Vegas o l'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya José María Mena

Joan Serra
2 min
Personalitats que aquest matí han donat suport a la candidatura d'Ada Colau.

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha presentat aquest dimarts el manifest de suport a la candidatura de la coalició de l'esquerra alternativa, que compta amb el suport d'unes 300 personalitats, tant de l'escenari nacional com internacional. Colau ha presentat el document abans de fer-se una fotografia de suport amb alguns dels noms propis que signen el manifest, com el dissenyador Javier Mariscal, el cineasta Manuel Huerga, l'editor Xavier Folch, l'il·lustrador Miguel Gallardo, la professora Mercè Tatjer i l'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya José María Mena. La cap de llista de Barcelona en Comú ha destacat que entre els suports recollits hi ha persones de "llarga trajectòria" tant "en l'àmbit acadèmic com en la gestió pública", i també en la ciència i la cultura. "Aquest manifest constata que, a Barcelona, el 24-M pot començar un canvi molt important. I és un canvi que va molt més enllà de Barcelona, perquè hi ha una majoria que demana transformar la manera de fer política", ha afegit l'activista en la roda de premsa a la plaça Sant Felip Neri, on ha visualitzat adhesions de figures pròximes al socialisme i de l'entorn d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els signants del manifest –suports que s'ampliaran fins aquest divendres– hi ha el filòsof i lingüista Noam Chomsky, l'historiador Borja de Riquer, l'actor argentí Juan Diego Botto, l'escriptor i activista britànic Owen Jones, l'eurodiputada alemanya Ska Keller, el farmacòleg Joan Ramon Laporte -fill de l'exconseller de Sanitat-, l'actor Enric Majó, el músic Nacho Vegas, el geògraf Oriol Nel·lo o els catedràtics Joan Subirats i Marina Subirats –aquesta última, exregidora del PSC a Barcelona–, i el catedràtic i exconseller Josep Maria Vallès. La coalició també ha destacat els suport de personalitats que han exercit responsabilitats de govern en diverses capitals internacionals: signen el document l'exalcalde de Reykjavik Jón Gnorr; Rena Dourou, exgovernadora de la regió grega de l'Àtica, que ha incidit en la lluita contra la pobresa energètica; Eric Piolle, alcalde de Grenoble, que ha desenvolupat polítiques ambicioses en la lluita contra la contaminació, i l'alcalde de Bogotà, Gustavo Petro, una ciutat amb projectes innovadors en l'àmbit de la mobilitat.

El número 2 de la candidatura, Gerardo Pisarello, ha subratllat que les adhesions a la llista no són "només un manifest de suport", sinó que "expressen un model de ciutat" que compta amb "experiència al darrere".

Demana al PP que condemni les agressions

Colau ha verbalitzat aquest dimarts el seu "compromís total amb el dret a la protesta pacífica". L'activista ha fet aquestes declaracions quan ha estat interpel·lada pels 'escraches' silenciosos i els incidents que es van produir ahir al míting del PP, en el qual participava Mariano Rajoy. "Em vaig desvincular de la PAH per preservar la seva independència", ha puntualitzat Colau. La cap de llista de Barcelona en Comú també ha demanat al PP que "condemni algunes agressions de militants seus", en referència a les presumptes agressions a persones que van protestar al míting dels populars.

stats