ELECCIONS MUNICIPALS
Política 08/04/2015

Collboni pesca a ICV per completar la llista del PSC

Incorpora el regidor Quim Mestre, mà dreta de Gomà

Sara González
2 min
Collboni va retreure a Barcelona en Comú que deixi fora de la seva llista gent de la vàlua de Quim Mestre.

BarcelonaEn un moment en què els independents i els fitxatges en casa aliena cotitzen a l’alça, l’alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut demostrar que, malgrat que la seva formació està en hores baixes, ell té prou perfil propi per atreure nous dirigents a un partit que els últims mesos no ha fet més que perdre’n. Ahir va anunciar que incorporava a la seva candidatura el fins ara regidor d’ICV Quim Mestre, que ha sigut portaveu de la formació a l’Ajuntament de Barcelona i mà dreta del líder ecosocialista al consistori, Ricard Gomà, durant dos mandats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fitxatge va caure com una galleda d’aigua freda al partit de Joan Herrera, que no va dubtar a titllar de “trànsfuga” el seu ja exregidor. Després de 30 anys de militància, primer al PSUC i després a ICV, Mestre es va donar ahir de baixa del partit un cop va comunicar la decisió a la direcció. Va intentar fer-ho sense estridències tot comprometent-se a “respectar” el partit que l’ha acollit durant més de tres dècades, però no es va estar de llançar un dard en recordar que la decisió d’ICV d’incorporar-se a Barcelona en Comú, amb Ada Colau com a cap de llista, menysté el llegat dels governs d’esquerres a la ciutat.

“La ciutat no es pot permetre l’aventura d’apostar per trens que no se sap ben bé cap on van”, va etzibar Mestre, que va proclamar que el projecte de Collboni és, a hores d’ara, l’“únic” que pot impulsar la “nova transformació” que necessita la ciutat. La resposta del seu ja expartit va ser agra. “La decisió de Mestre només la podem interpretar en clau personal i de supervivència en un càrrec institucional”, va sentenciar ICV en un comunicat, que sent més explícit afegia que “només la seva exclusió de la llista electoral” pot explicar per què se suma a la candidatura de Collboni.

Petició de “dimissió immediata”

Els ecosocialistes van demanar a Mestre, a més, la seva “dimissió immediata” i el retorn de l’acta de regidor. “Si no, serem davant d’un cas de transfuguisme, una pràctica poc honesta, que rebutgem i que contribueix a alimentar el descrèdit de la política”, va concloure el partit. Mestre, però, ja va anunciar que no pensava renunciar a l’acta perquè el mandat està pràcticament esgotat i, per tant, passarà a ser regidor no adscrit. A més, va defensar que la seva actitud havia sigut “honesta i lleial” amb el seu partit fins a l’últim ple a l’Ajuntament i va negar que el canvi d’aires fos fruit d’una estratègia basada en la seva pròpia supervivència política.

Collboni li va fer costat, a més d’anunciar -sense concretar més- que li reserva “un lloc de sortida” a la seva llista. “No entenc com persones de la vàlua de Mestre són excloses d’una candidatura perquè es vol posar el comptador a zero”, va dir el cap de llista socialista, que va definir el seu nou fitxatge com una persona “solvent” i “un dels millors regidors” que hi ha hagut al consistori barceloní en aquest mandat. Collboni va subratllar que la incorporació de Mestre, que se suma a la del cineasta Albert Solé, anunciada la setmana passada, respon a la seva voluntat de forjar una candidatura que sigui “de suma, oberta, plural i competent”.

stats