Política 22/02/2015

Collboni replica a Mas que "l'única desconnexió" a Catalunya és la del Govern amb els ciutadans

El candidat del PSC a Barcelona rebutja la lectura plebiscitària tant de les eleccions municipals del 24-M com de les catalanes el 27-S

Acn
1 min
Jaume Collboni, portaveu del PSC, aquest dilluns després de la reunió setmanal de l'executiva / ACN

BarcelonaL'alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Barcelona a les municipals, Jaume Collboni, ha replicat les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas. "L'única desconnexió en aquest país és del Govern amb la gent de Catalunya, amb els problemes reals […], aquesta és la desconnexió per la qual ha optat Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el candidat socialista discrepa de llegir en clau plebiscitària els resultats del 24-M i del 27-S perquè "és contribuir a un discurs que infla una bombolla que esclatarà a la cara a Mas", ha assegurat en declaracions als mitjans. De fet, Collboni sospita que Mas vol "fer la viu-viu i bullir l'olla amb la independència i la consulta" a les municipals, però "no colarà".

Ha criticat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acusant-lo de tenir un "interès clar" per "polaritzar" entre "conservadors i antisistema" el debat sobre les municipals, en què tots dos competiran com a candidats a l'alcaldia.

Així llegeix les enquestes dels darrers dies als mitjans –"donen resultats diferents"–; l'última, aquest diumenge a 'La Vanguardia'. Collboni ha recordat que queda "molt partit" abans dels comicis del maig i ha erigit la seva candidatura com la de "l'esquerra reformista" que vol proposar "solucions concretes" als ciutadans.

Per això s'ha desmarcat de fer del 24-M "unes preplebiscitàries o una avantsala del canvi de sistema", amb referència a Barcelona en Comú, que lidera Ada Colau.

stats