Política 08/04/2013

Collboni demana aprovar els pressupostos, “evitant les retallades”, abans de parlar de la consulta

El PSC proposarà reformar la llei de les ILP per evitar que es puguin bloquejar abans d'arribar al Parlament

Anna Mateo
2 min
El PSC veu positiu que Bustos torni a l'alcaldia

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha denunciat aquest dilluns la pròrroga de pressupostos de la Generalitat i ha dit al Govern que "abans de la consulta sobiranista cal prioritzar el que preocupa la gran majoria de ciutadans d'aquest país". "És la tercera vegada consecutiva que el Govern de CiU va amb retard, és per això que demanem que s'aprovin uns pressupostos, però que evitin al màxim possible les retallades", ha demanat Collboni, que també ha assegurat que el PSC no serà "corresponsable d'uns pressupostos que no volem, tot i que el diàleg, però, sempre estarà obert".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu socialista també ha parlat del deute de la Generalitat amb els ajuntaments i ha anunciat que demanarà al Govern que exposi públicament el total del deute al món local i "que compleixi amb els pagaments i compromisos que estan aturats degut a la crisi i que posen en risc molts serveis per als ciutadans". "Preguntarem poble per poble per veure què no s'està complint, perquè els ciutadans sàpiguen per culpa de qui no se li estan acabant els equipaments requerits", ha advertit Collboni.

El PSC també ha anunciat que el seu partit proposarà el proper dimecres al Parlament una reforma en la llei de les ILP la qual consistirà a garantir que una proposta amb les signatures requerides arribi al Parlament automàticament, evitant que pugui ser bloquejada prèviament. Collboni ha fet una crida als altres grups parlamentaris, "a banda de CiU, que ja s'ha posicionat en contra", per reformar la llei i "ser sensibles a les demandes que hi ha a nivell social".

Collboni també ha fet menció de les protestes dels treballadors de l'Agència Catalana de Notícies i ha demanat al Govern que "més enllà de parlar de models d'estat cal evitar més retallades als treballadors públics i garantir la pluralitat i la qualitat".

stats