Política 30/05/2015

Collboni recomana als dirigents del PSOE que evitin les "sortides de to" amb l'independentisme

Després que el líder del PSOE acusés l'independentisme de "manipular" la societat, el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona insta a conduir el debat sobiranista "sense faltar al respecte" a cap de les opcions. Admet que les seves contradiccions els han passat factura electoral

Ara
1 min
Jaume Collboni (Pere Tordera)

BarcelonaToc d'atenció del candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, al líder del PSOE, Pedro Sánchez, i a altres dirigents del partit. Després que Sánchez acusés aquest divendres els partits independentistes de "manipular" la societat, Collboni ha recomanat evitar les "sortides de to" i conduir el debat sobre les relacions Catalunya-Espanya "sense faltar al respecte" a cap de les opcions, tampoc la sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, però, Collboni ha negat que el PSOE intenti "criminalitzar" l'independentisme, malgrat que ha considerat que cal desdramatitzar el debat: "El debat sobre aquesta qüestió, fonamental, cal fer-lo de forma constructiva i sense necessitat de crispar l'ambient". També ha admès que les "contradiccions" dels socialistes al voltant del debat territorial els han passat factura electoral: "El que més ha perjudicat el PSC ha estat segurament l'ambigüitat i els missatges contradictoris. Tenim una proposta clara de reforma constitucional, de canvi".

L'hora de Colau

Per al líder del grup municipal del PSC, que va caure fins als quatre regidors el 24-M, els socialistes, més enllà d'errors propis, tenien difícil superar el nivell de coneixement i "prestigi" d'Ada Colau, cosa que els ha penalitzat. "Amb això no he pogut competir. No sóc ni era una persona tan coneguda ni amb el seu prestigi des del punt de vista de l'activisme social", ha admès. Creu que toca a Ada Colau liderar la formació d'un govern municipal i descarta acords per fer alcalde Xavier Trias, com havia insinuat el candidat de CiU: "Ara cal esperar que Colau faci els passos per materialitzar allò que els ciutadans han demanat, que és que ella sigui alcaldessa. Intentar ara buscar alternatives no toca".

stats