CONGRÉS SOCIALISTA
Política 06/02/2012

Collboni: “El PSC serà més PSC que mai”

El portaveu del PSC reconeix "decepcions" dins del PSC en una reunió de l'executiva on no han assistit ni Carme Chacón ni José Zaragoza

Sara González
1 min

BarcelonaEl secretari de Comunicació i portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que “confia en la capacitat de diàleg, acord i lideratge” del nou secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, tot i que ha advertit que el “PSC serà més PSC que mai”. El portaveu ha reconegut que entre l'executiva hi ha hagut “decepcions” per la derrota de Carme Chacón però que confia en el coneixement que té el nou líder del PSOE sobre Catalunya. Ni Chacón ni José Zaragoza, que ha estat escollit membre de l'executiva del PSOE, han assistit a la reunió de la cúpula del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Collboni, el PSC “referma el seu compromís lleial, de confiança i exigència mútua” i properament posarà sobre la taula de Rubalcaba els acords presos al congrés dels socialistes catalans, entre ells, l'articulació d'una nova participació del PSC dins del PSOE. El secretari de Comunicació ha destacat que el “resultat equilibrat desfà alguns dels mites que els nacionalistes d'un i altre costat” tenien sobre la possibilitat que una catalana liderés un partit estatal.

El concert econòmic "no és el model" del PSC

Collboni també ha deixat clar que el concert econòmic “no és el model” de finançament que vol el PSC per a Catalunya i ha subratllat que l'aposta del partit és el pacte fiscal federal, que es basa en una “reedició posada al dia” del model que es va acordar el juliol del 2009. El portaveu del PSC ha instat CiU a aclarir quin és el pacte fiscal que defensa: si és una “reedició de l'existent o bé un pas previ a la transició nacional”.

stats