Política 10/07/2017

Collboni assumeix l'àrea de política municipal del PSC en substitució de Parlon

La diputada al Parlament Alícia Romero es posa al capdavant de la secretaria d'Economia, fins ara ocupada pel també nou membre de l'executiva del PSOE Carles Ruiz

Ara / Agències
2 min
El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, en una roda de premsa amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon

BarcelonaEl líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i tinent d'alcalde, Jaume Collboni, liderarà l'àrea de política municipal del PSC en substitució de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon, que recentment ha estat nomenada membre de la direcció del PSOE. Així ho ha informat en roda de premsa el secretari d'organització socialista, Salvador Illa, que també ha anunciat que el líder de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, exercirà d'adjunt a Collboni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la diputada al Parlament Alícia Romero substituirà al capdavant de la secretaria d'economia a l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que també ha entrat a formar part del nucli dur de la direcció del PSOE. Fins ara Romero ocupava la secretaria de formació, la qual passarà a assumir Sònia Guerra, que també porta la secretaria de món local.

Tant Parlon com Ruiz –que seguiran vinculats a la direcció com a membres natshavien manifestat el seu desig de deixar les responsabilitats al PSC després de la seva inclusió en la nova direcció del PSOE. Tots aquests canvis han de ratificar-se en el consell nacional que el PSC celebrarà aquest dissabte al Palau de Congressos de Catalunya, on també es proclamarà el líder del partit, Miquel Iceta, com a candidat a la presidència de la Generalitat. Tal com va avançar l'ARA, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, participarà a l'acte.

El dia abans es reuniran a les 11.30 hores les executives del PSC i el PSOE a la seu dels socialistes catalans, on presentaran un catàleg d'ofertes basat en les 46 peticions de Puigdemont per frenar l'1-O. Illa ha dit que valora molt positivament aquesta iniciativa, de la qual el PSC és "coprotagonista", tenint en compte el diàleg permanent que hi ha entre les dues direccions.

stats