Publicitat
Publicitat

Comença el judici a Otegi per intentar reconstruir Batasuna

El fiscal demana 10 anys de presó per a ell i set dirigents abertzales més. L'acusació popular en demana catorze. El procés té lloc dies després que l'esquerra abertzale, a través de Bildu, hagi entrat a les institucions basques i navarreses

L'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi s'asseurà avui a la banqueta al costat de l'exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga i sis dirigents abertzales    més, per qui el fiscal demana 10 anys de presó per intentar reconstruir Batasuna a través del grup Bateragune. El judici, que se celebrarà a l'Audiència Nacional fins al 7 de juliol, té lloc dies després que l'esquerra abertzale, a través de Bildu, hagi entrat a les institucions basques i navarreses, i fins i tot després que un dels seus representants, el periodista Martín Garitano –triat diputat general de Guipúscoa– hagi lluït un pin amb el número de reclús d'Otegi.

A més d'Otegi –en presó provisional per aquesta causa– i Usabiaga –en llibertat sota fiança per cuidar la seva mare–, el fiscal acusa l'extresorera del PCTV-EHAK Sonia Jacinto; Mirin Zabaleta, filla del coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta, i Arkaitz Rodríguez, jutjat i absolt el 2006 per pertànyer als aparells de captació i informació d'ETA. Els altres tres acusats són José Luis (Txelui) Moreno Sagües, candidat al legislatiu foral en una llista que va ser il·legalitzada, José Manuel Serra i Amaia Esnal, que van quedar en llibertat amb una fiança de 10.000 euros.

L'acusació popular, exercida per l'associació Voces contra el Terrorismo Verde Esperanza, demanarà 14 anys de presó per a cadascun. Declararan uns 70 testimonis, 40 agents de les forces de seguretat i una trentena de testimonis, entre ells històrics dirigents d'HB-Batasuna, portaveus sindicals o presos etarres.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT