Política 23/06/2018

Comença formalment la cursa contrarellotge per succeir Rajoy

Cospedal arrenca la campanya a Barcelona, Santamaría a Màlaga i Casado a Galícia

M.f.f.
1 min
Els set candidats a presidir el PP. EFE

MadridComença formalment la cursa contrarellotge per presidir el PP. Els set candidats que aspiren a succeir Mariano Rajoy han començat aquest dissabte la campanya de les primàries, que durarà 12 dies, amb la vista posada a seduir el vot dels 869.535 afiliats al PP, que tindran tot el cap de setmana les seus de les seves agrupacions obertes per poder inscriure's de cara a la primera votació, que serà el 5 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministra de Defensa i fins ara secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha obert la campanya a Barcelona, mentre que l'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría ha optat per Andalusia i celebra el primer acte a la província de Màlaga. Al seu torn, l'exvicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, es dedicarà avui a fons a Galícia, on passarà per la Corunya, Lugo, Ourense i Vigo. L'exministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha optat per obrir la campanya a la seva terra, Alacant.

La comissió organitzadora del congrés del PP, previst per al 20 i 21 de juliol, ha donat marge a l'exdirigent de Noves Generacions del País Valencià José Luis Bayo per esmenar els errors en la seva candidatura, mentre que el secretari executiu de Relacions Internacionals del partit, José Ramón García Hernández, i l'exregidor de la Font de la Figuera (País Valencià) Elio Cabanes ja són formalment candidats. Són els menys favorits en la cursa cap a la presidència.

stats