Política 24/07/2015

Comiats al Parlament: els "mil dies a Matrix" de la CUP, Herrera enyorarà Mas, i Rivera ja es veu a la Moncloa

Els presidents dels grups parlamentaris han pronunciat breus discursos per acomiadar la X legislatura del Parlament

Laia Vicens
4 min
Els diputats aplaudeixen en acabar l'últim ple d'aquesta legislatura / ACN

BarcelonaEn acabar l'ordre del dia del ple, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha donat la paraula a cada president de grup parlamentari perquè s'acomiadessin de la X legislatura al Parlament. Tots han tingut paraules d'agraïment per als respectius grups parlamentaris, per a la resta de diputats, per als treballadors de la cambra i per als periodistes. Aquestes han estat les paraules de comiat dels presidents dels grups.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Bosch i les metàfores

El diputat d'ERC Pere Bosch ha agraït que el president del seu grup, Oriol Junqueras, li hagi cedit la paraula. "Si vull anar a la llista, no el puc contradir", ha dit irònic. Bosch ha recuperat una vella rondalla de la seva àvia per acabar afirmant que "el que és important és fer feliç la gent enllustrant les sabates dia a dia", en una referència a ser servidors públics des del Parlament. Bosch, que s'ha endut un llarg aplaudiment, ha anomenat els diputats d'ERC que, com ell, deixen el Parlament: Josep Andreu, Jordi Soler, Dionís Guiteras i Gemma Calvet.

Iceta: "La legislatura se m'ha fet curta"

El cap de files del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que la legislatura se li ha fet "curta". "Me l'han escurçat", ha dit en relació al fet que es convoquin eleccions anticipades. Iceta ha demanat "excuses" si alguna vegada ha "molestat" algun altre diputat i ha desitjat retrobar-los a partir del 28-S. "Dins de les nostres idees intentem fer-ho al millor possible i recordant que a Catalunya el que l'ha fet forta ha estat la unitat, i el que l'ha afeblit ha estat la divisió", ha sentenciat.

Camacho demana al pròxim Parlament que compleixi la legalitat

La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que és un "orgull" representar el "quasi mig milió de catalans" que van votar el PP el 2012. Camacho ha agraït als 135 diputats la tasca parlamentària i ha tingut una menció especial per al president de la Generalitat i els consellers. "Des de la diferència ideològica, ha estat un honor servir al seu costat", ha dit. Camacho ha acabat el seu discurs desitjant que el proper Parlament sigui una representació "de la legalitat i de l'Espanya del segle XXI".

Herrera: "El que més trobaré a faltar seran les bregues amb Mas"

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha admès que el que més enyorarà seran "les bregues amb Mas". Herrera ha dit que "no hi ha honor més gran que ser parlamentari" i ha reivindicat que el seu grup ha fet "oposició quan tocava" i ha estès la mà quan ha "cregut que s'havia de fer així". El cap de files d'ICV-EUiA ha tingut paraules per als diputats del seu grup que pleguen: Lorena Vicioso, Salvador Milà, Jaume Bosch, Joan Mena i Dolors Camats, a qui ha definit com "la mà esquerra i dreta" i la seva "amiga".

Rivera beneeix Arrimadas i ja es veu a la Moncloa

Després de vuit anys, el president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha acomiadat del Parlament. Rivera ha afirmat que Inés Arrimadas és una "gran candidata". Visiblement emocionat, Rivera ha afirmat que posarà el seu "granet de sorra" perquè els catalans se sentin representats, "ja sigui al Congrés o al govern". "Mai oblidaré d'on sóc, d'on vinc i per a qui treballo", ha afirmat.

L'assemblea d'última hora de la CUP i els seus "mil dies" a Matrix

"Hem fet una assemblea per acordar què carai diem". Així ha començat el seu discurs de comiat el diputat de la CUP David Fernàndez, que vestia la mateixa samarreta que el primer dia que va arribar al Parlament. Fernàndez ha definit l'experiència de ser diputat com "mil dies a Matrix". "Hem après moltíssim i hem desaprès moltíssim", ha explicat i, irònic, ha dit que la propera samarreta que vestirà serà amb el lema "Jo vaig sobreviure a la X legislatura del Parlament". Fernàndez ha agraït als votants que van "dipositar la confiança" a la CUP. "Baixant a l'esquerra, a la primera manifestació, allà ens trobareu", ha acabat.

Geli i la seva "família" del PSC

La diputada no adscrita Marina Geli ha explicat que aquesta legislatura li ha servit per escollir entre "la coherència i el confort", en relació a la seva marxa del PSC. "Amb humilitat, he intentat representar el socialisme sobiranista", ha dit, i ha donat les gràcies als 135 diputats i, en especial, als del PSC. "Jo no hauria sigut res sense el PSC", ha afirmat emocionada, i ha dit que "discrepa" en alguns dels seus postulats, "com es pot discrepar amb la família".

Montañola (Unió) confessa "l'orgull" d'haver treballat amb CDC

La presidenta del Parlament també ha donat la paraula al portaveu d'Unió, Roger Montañola, que ha mostrat "l'orgull" d'haver treballat al costat dels diputats de CDC, dels membres del Govern i d'Artur Mas. "Encara que divergim políticament no reneguem del que hem viscut", ha dit.

Turull es recorda dels fills en el discurs de comiat

El cap de files de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha reivindicat la feina de diputat amb una afirmació: "Quantes coses dels nostres fills ens hem perdut pel compromís amb aquest Parlament". Segons ha dit, amb aquest ple s'ha "acabat una etapa", l'etapa com a Parlament "autonòmic", i en comença una de nova perquè el Parlament de Catalunya sigui "el d'un estat".

stats