Política 17/10/2016

Comín qüestiona que Candini sigui la portaveu de JxSí a la comissió de Salut

El PDECat defensa que la diputada continuï en el seu càrrec al Parlament

Europa Press
2 min
El conseller Toni Comín a la comissió de Salut del Parlament, a la qual la portaveu de JxSí és Montserrat Candini.

BarcelonaLa picabaralla entre el conseller de Salut, Toni Comín, i la portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Salut del Parlament, Montserrat Candini, no s'ha tancat. Tot i la crida a la calma feta des de la direcció del grup parlamentari, aquest dilluns el conseller ha qüestionat en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que la diputada sigui la veu del grup a la comissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si algun diputat de la majoria no està d'acord amb les polítiques que fa un conseller i el Govern, doncs no pot tenir segons quina responsabilitat", ha apuntat Comín. La polèmica va començar divendres arran d'una entrevista de Candini a la web Redacción Médica en què opinava que Comín "té una gran trajectòria política però la seva àrea d'influència ve més marcada per acontentar l'esquerra que el pacient".

Les paraules de Candini van indignar el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. En un tuit en què adjuntava les respostes, el republicà ha aclarit irònicament que Candini no és del PP i ha sentenciat: "La deslleialtat més total i absoluta feta resposta".

Aquest dilluns a la tarda es reuneix, com és habitual, la direcció del grup parlamentari de Junts pel Sí, i sobre la taula hi haurà la necessitat de reconduir aquest episodi.

El PDECat defensa la continuïtat de Candini

Davant la polèmica, el coordinador d'organització ha apostat per tancar aquesta carpeta, i ha defensat que Candini continuï sent la portaveu de JxSí a la comissió de Salut. Bonvehí ha remarcat que el model de Salut de l'actual Govern "no ha canviat" i hi ha "una línia de continuïtat" amb el que feia la conselleria quan era Boi Ruiz qui la dirigia, pel que, ha dit, "aquest és el model que també defensa Candini".

Des d'ERC, el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha defensat que el departament de Salut està aplicant el pla de govern pactat per Junts pel Sí, i ha afirmat que Candini el coneix. "El que ens toca a JxSí és defensar l'acció de Govern. Jo ho faig i tots els diputats de Junts pel Sí ho fem. Estem segurs que Candini ho farà a partir de demà", ha apuntat.

stats