Política 05/04/2018

Comín, Serret i Puig compareixen davant les autoritats belgues

El jutge ha de decidir si imposa mesures cautelars als tres consellers

Esther Herrera
1 min
El conseller de Salut, Antoni Comín, en roda de premsa

Brussel·lesEls consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig es troben en dependències judicials, a la fiscalia de Brussel·les, per declarar davant d’un jutge d’instrucció, segons fonts properes al cas. Fonts judicials expliquen que els consellers han de declarar a primera hora d’aquesta tarda. El jutge haurà de decidir quines mesures cautelars els aplica mentre la justícia belga dirimeix sobre l’euroordre emesa pel Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge haurà de decidir si els deixa en llibertat sota condicions o bé els fa entrar en presó preventiva, un escenari que ara es considera poc probable si es té en compte que els consellers tenen una residència fixa i fa dues setmanes –quan es va tornar a activar l’euroordre– la fiscalia va assegurar en un comunicat que no veia risc de fugida del consellers i havien mostrat la seva disposició a col·laborar amb la justícia belga.

Els consellers s’han presentat aquest matí en una comissaria i després han estat traslladats a l’edifici de la fiscalia de Brussel·les.

És la segona vegada que Comín, Serret i Puig compareixen davant la justícia belga, ja que al novembre, quan van exiliar-se al país amb Carles Puigdemont, també es van presentar davant el mateix jutge.

Després de la declaració d’avui, serà un jutge de primera instància qui haurà de decidir si executa l’extradició del consellers, una decisió que els consellers podran recórrer fins a dues vegades, en un termini d’aproximadament 60 dies, tot i que si queden en llibertat, les dates poden ser més flexibles

stats