Política 18/07/2018

Comín i Serret recorren la interlocutòria de processament de Llarena

El recurs també acusa l'Estat de fer una investigació prèvia sense autorització judicial

Acn
1 min
Puig, Comín i Serret

BarcelonaL'advocat dels exconsellers Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, ha presentat davant el magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena el recurs de reforma contra la interlocutòria de processament. Considera que no es va cometre cap delicte de rebel·lió i, que, per tant, no hi pot haver responsables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recurs també acusa l'Estat de fer una investigació prèvia sense autorització judicial i que hi ha hagut una "persecució política" dels seus clients i els altres encausats. Al recurs, l'advocat demana la nul·litat de la interlocutòria que declara Comín i Serret en situació de rebel·lia, per qüestions processals i temporals que també afectarien la interlocutòria de processament i finalització de la instrucció.

Segons Boye, Comín i Serret tenen el dret de seguir recorrent contra les resolucions i, per tant, no donar per finalitzat el procediment contra ells. Si Llarena no ho permetés, l'advocat creu que seria per poder aplicar a Comín la suspensió de càrrec públic, com a diputat, que preveu la llei d'enjudiciament criminal.

Segons l'advocat, la investigació no va començar amb la querella de la Fiscalia General de l'Estat del 30 d'octubre, sinó que ja molt abans del 20 de setembre hi havia una investigació "secreta" i una relació "epistolar" entre el secretari d'estat d'Hisenda i el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, sobre les despeses de la Generalitat. Aquests documents, que no estan complets, van ser aportats recentment per Llarena al Tribunal de Schleswig-Holstein en la causa per l'extradició de Carles Puigdemont. L'advocat lamenta que una bona part d'aquesta investigació s'amagui a les parts, cosa que li permet deduir que es tracta d'una "persecució política".

stats