Política 09/10/2019

Comín aposta per buscar el "desgast econòmic de l'Estat" per respondre a la sentència de l'1-O

Chacón respon a l'exconseller que l'economia és global: "No podem pensar en perjudicar-nos a nosaltres mateixos"

Ara
2 min
L'exconseller d'ERC Toni Comín, número 2 de Puigdemont a les eleccions europees

BarcelonaL'exconseller de Salut Toni Comín defensa generar un "desgast econòmic de l'Estat" com una resposta de l'independentisme a la sentència de l'1-O. "Catalunya continua sent una de les locomotores econòmiques d'Espanya. Si la locomotora es para, l'economia espanyola té problemes. S'ha de treballar també sobre aquest escenari. S'ha d'utilitzar aquesta arma, important i poderosa, al servei del nostre projecte polític", ha defensat Comín en una entrevista a El Periódico.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, l'exconseller ha tornat a defensar la confrontació amb l'Estat com una manera de fer seure el govern espanyol a negociar un referèndum. En aquest sentit, Comín defensa aquesta confrontació com un procés sostingut de mobilitzacions que ha de portar al seu "desgast material". De tota manera, l'exconseller admet que aquesta estratègia pot tenir costos econòmics i laborals per a Catalunya, tot i que assegura que "el preu de la independència el posa l'Estat".

Toni Comín ha defensat el referèndum per resoldre el conflicte català. En aquest sentit, l'exconseller ha criticat que ERC afirmi que al referèndum de l'1-O li va faltar legitimitat interna perquè, al seu parer, no s'ha de menysprear que l'1-O hi va haver un 43% dels catalans que van votar que sí. Comín, però, ha confessat que era conscient que era molt difícil que el Govern pogués tirar endavant la declaració d'independència del 27 d'octubre. Per a l'exconseller, va servir perquè quedés definit l'objectiu que tenia el Govern.

Chacón: "No podem pensar en perjudicar-nos a nosaltres mateixos"

La consellera d'Empresa i Coneixment, Àngels Chacón, ja ha contestat a les paraules de Comín. Chacón considera que la resposta a la sentència no hauria de perjudicar l'economia catalana. "Volem seguir sent un país fort econòmicament", ha defensat. Per a la titular d'Empresa i Coneixement, una estratègia de boicot a l'economia espanyola acabaria perjudicant les balances catalanes perquè l'economia és "global". "No podem pensar en perjudicar-nos a nosaltres mateixos", ha defensat. Així, ha apostat per "compatibilitzar" la defensa dels drets amb l'economia del país.

Per la seva banda, el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha emmarcat les paraules de Comín com una "opinió". "El que hem de fer des del govern de Catalunya és acció. Per exemple, ahir vam nomenar tres nous delegats del govern de Catalunya, sabeu que el ministeri d'Exteriors espanyol va plantejar un recurs. Nosaltres hem de fer acció de govern, complim amb les nostres obligacions i de cara a la projecció internacional de Catalunya", ha afirmat des de Brussel·les.

stats