Política 12/01/2020

Comín sobre les negociacions ERC-PSOE: "Es podia fer amb uns resultats millors"

L'ANC exigeix que la taula de negociació entre governs sigui "exclusivament per a la independència"

Ara
2 min
L'exconseller d'ERC Toni Comín

BarcelonaL'exconseller d'ERC Toni Comín, que la setmana que ve assistirà al primer ple del Parlament Europeu com a eurodiputat, ha expressat crítiques aquest diumenge sobre les negociacions d'investidura que ERC va establir amb el PSOE. "Es podria fer una negociació més intel·ligent? Sí. Amb resultats millors. En una negociació has de tenir les contrapartides abans que donis a l’altre el que espera de tu", ha sentenciat en una entrevista a 'Via lliure' de RAC1.

Comín s'ha distanciat, així, de les paraules del líder dels republicans, Oriol Junqueras, que en una entrevista a l'ARA s'ha mostrat a favor de l'abstenció d'ERC i ha negat que la situació fos millor amb un altre govern o amb eleccions. "¿Algú creu que estaríem millor amb un govern del PSOE amb PP o Cs?", es va preguntar.

L'eurodiputat també s'ha referit al primer ple de l'any al Parlament Europeu, que arrenca demà, i ha afirmat que tant ell com Carles Puigdemont previsiblement prendran la paraula a l'hemicicle com a eurodiputats, tot i que ha preferit no donar més detalls per no "desvetllar totes les sorpreses". "Ens podreu escoltar en alguns moments, en plural, tant a mi com a Puigdemont", ha assegurat.

Treballaran, per ara, des del grup de "no inscrits". "No és una situació tan incòmoda com ens imaginàvem", ha exposat: "El marge d'acció és bastant més semblant a la dels diputats inscrits". Sobre la retirada de la credencial d'eurodiputat de Junqueras, Comín l'ha titllat de "barbaritat jurídica". "Tant l'Advocacia de l’Estat com la JEC assumeixen que poden inhabilitar Junqueras, i el que ha fet el Parlament Europeu és prendre nota del que ha decidit el Suprem", ha lamentat. "Si ens sembla necessari, intentarem tenir una reunió amb el president del Parlament Europeu. Sassoli ha actuat com un demòcrata, cosa que no va fer Tajani", ha sentenciat.

stats