Política 08/01/2013

La Comissió Europea aclareix que l'únic interlocutor per parlar del dèficit és el govern espanyol

Efe
1 min

MadridLa Comissió Europea ha dit avui que l'únic interlocutor que reconeix per parlar dels objectius de dèficit a Espanya és el govern espanyol, ha assenyalat a EFE el portaveu europeu d'Economia, Simon O'Connor. "L'únic interlocutor formal per tractar temes com el dèficit és el govern d'Espanya", ha apuntat O'Connor, poc després que el portaveu del Govern català, Francesc Homs, assegurés que la Generalitat de Catalunya ha iniciat contactes amb la CE per traslladar-li la "necessitat" que el Govern central flexibilitzi l'objectiu de dèficit autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sé, ni puc confirmar, si hi ha hagut contactes informals. Però sí que puc dir que l'únic interlocutor formal per nosaltres en aquests temes és el govern central", ha explicat el portaveu del vicepresident Olli Rehn.

Un dels objectius prioritaris de l'executiu d'Artur Mas és que el govern espanyol ampliï aquest objectiu del 0,7 % del PIB actual a l'1,5 %, per al qual els nacionalistes han acordat amb els seus socis parlamentaris d'ERC un conjunt d'iniciatives parlamentàries i governamentals en aquest sentit.

En el marc d'aquestes accions, la Generalitat afirma que ha començat a fer pedagogia a les institucions europees, a les quals volen traslladar que l'objectiu marcat pel govern espanyol per a les autonomies és "injust".

stats