Política 12/09/2014

La Comissió Europea admet que "afers interns" com el procés sobiranista "tenen la nostra atenció"

"No estic al corrent de cap pressió" de la diplomàcia espanyola per evitar que Brussel·les parli sobre Catalunya, assegura la portaveu comunitària Ahrenkilde

Acn
1 min
Pia Ahrenkilde, portaveu de la Comissió Europea / ACN

BarcelonaLa Comissió Europea ha admès aquest divendres que "afers interns com aquest", en referència al procés sobiranista, "tenen la nostra atenció", però ha rebutjat fer cap comentari sobre la 'V'. "Estem seguint molt i molt de prop tots els esdeveniments de tots els estats membres i afers interns com aquest tenen la nostra atenció, però no tenim cap nou posicionament ni comentari a fer després de les manifestacions", s'ha limitat a respondre la portaveu comunitària Pia Ahrenkilde. Ahrenkilde ha assegurat que no li consta haver rebut pressions de la diplomàcia espanyola per no parlar sobre Catalunya. "No estic al corrent de cap pressió, juguem el rol que ens pertoca, és així de simple", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja vau tenir l'oportunitat de preguntar-ho ahir. No, el nostre posicionament no ha canviat", ha aclarit la portaveu de José Manuel Durao Barroso, preguntada en la seva roda de premsa diària per la multitudinària concentració a Barcelona d'aquesta Diada ."No hi ha cap nou posicionament del president de la Comissió Europea a comunicar, tot i que no n'he parlat perquè és a Kíev. Francament no, no hi ha res de nou a dir, els posicionaments del passat del president i la institució no tenen canvis", ha insistit Ahrenkilde.

El també portaveu comunitari Frederic Vincent ja va advertir dijous que el posicionament de la Comissió Europea sobre el proécs sobiranista "no ha canviat" tot i la 'V'. "Som un servei de portaveus i seguim tot el que passa a Europa. Ho seguim, però això no vol dir que en fem cap comentari", va avisar Vincent.

stats