Publicitat
Publicitat

Tres diputats de les Corts Valencianes cobren una assignació extra per presidir una comissió que no ha abordat cap tema

Compromís denuncia que la Comissió de Drets Humans i Tercer Món només s'ha reunit per ser constituïda i escollir la Mesa

El grup parlamentari Compromís va denunciar aquest dilluns davant el president de les Corts Valencianes la situació de la Comissió de Drets Humans i Tercer Món, reunida tan sols per ser constituïda i per escollir els membres de la Mesa. Segons va indicar la portaveu adjunta, Mònica Oltra, aquesta comissió manté temes pendents que s'han de tractar en l'ordre del dia i que decauran si no s'aborden abans d'acabar l'actual període de sessions.

En opinió d'Oltra, "és una vergonya que els membres de la Mesa d'esta comissió es dediquen simplement a cobrar l'assignació econòmica que els correspon sense convocar com és preceptiu una vegada al mes esta comissió, havent-hi assumptes per tractar pendents en l'ordre del dia". La comissió està presidida per la popular Ángela Barceló i formen part de la Mesa el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, i la socialista Delia Valero. Tots tres cobren una assignació extra mensual per formar part d'aquesta comissió permanent no legislativa.

Per la portaveu adjunta de Compromís, "en este moment en què hi ha violacions dels drets humans en molts països del món, com a Síria, on es produeixen matances de civils, o a l'Afganistan, on són atacades les xiquetes pel fet d'anar a escola, entenem que hem de pronunciar-nos sobre este tema com a Parlament i ser solidaris amb les persones que estan patint estes violacions de drets humans a tot el món".

Segons informa Compromís, el grup va remetre un escrit el 24 de març passat a la presidenta de la comissió reclamant-ne la convocatòria. En vista de l'absència de resposta, ha remès un nou escrit al president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, reclamant la seva intervenció.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT