RELLEU AL PAÍS VALENCIÀ
Política 23/07/2011

Compromís presentarà Enric Morera com a candidat alternatiu a un Fabra “deslegitimat”

La coalició Compromís vol mostrar així el seu desacord amb el nomenament “a dit” del presicdent valencià després de la dimissió de Francisco Camps

Efe
2 min

ValènciaLa coalició Compromís presentarà a Enric Morera com a candidat al ple de debat d'investidura de dimarts que ve a les Corts i votarà en contra de la candidatura d'Alberto Fabra, en considerar que el candidat del PP "no està legitimat" perquè no s'ha presentat a les eleccions. Així ho ha assegurat avui als periodistes Enric Morera, després de la reunió de la direcció política de Compromís, que ha decidit presentar com a candidat perquè, segons ha dit, "és necessari articular una alternativa progressista per fer front a les polítiques de dreta del PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No admetem el cop de dit del PP, la imposició des de Madrid d'un candidat que no s'ha presentat a les eleccions", ha assegurat Morera, que ha afegit ell si té "aquesta legitimitat” perquè ha estat votat per una “gran part del poble valencià", mentre que Alberto Fabra "no, perquè no es va presentar a les eleccions". Enric Morera ha assegurat que, amb la "gravíssima crisi institucional que pateix el poble valencià amb la dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat", és el moment de la "regeneració democràtica".

Respecte a la posició del líder del PSPV, Jorge Alarte, de facilitar l'elecció d'Alberto Fabra, Morera ha assenyalat que si vol fer-ho "és el seu problema i la seva responsabilitat, però nosaltres democràticament hem decidit que cal canviar les coses i la forma de fer política". Preguntat per les declaracions d'Alberto Fabra en què es compromet a reunir-se amb les víctimes del metro i a lliurar els papers de la trama Gürtel, el dirigent de Compromís ha assenyalat que tot això "s'anirà veient".

"El que sabem ara és que Fabra està imposat a dit des de Madrid, no és una persona que hagin votat els ciutadans, no té aquesta legitimitat, i és a més corresponsable de les polítiques de dreta pura i dura, antivalenciana i centralistes que va fer Camps i que han portat a un desastre econòmic, social, ambiental i democràtic". Segons Morera, "entre altres coses el PP ha propiciat i consentit que la CAM hagi estat nacionalitzada" i en aquest sentit ha recordat que el PP i el PSOE "van imposar els seus representants en les assemblees i són responsables d'aquest desastre econòmic".

stats