Política 31/03/2016

En Comú Podem creu que C's "bloqueja" l'acord de govern i insisteix a vincular qualsevol pacte amb el referèndum

Xavier Domènech diu que una entesa que "no s'enfronti a la plurinacionalitat i el conflicte territorial de l'Estat no té futur"

Laia Vicens
1 min
El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a la roda de premsa de l'ACN / PERE FRANCESCH

BarcelonaEl líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha explicat que el principal element de "bloqueig" per a la investidura i la formació de govern a l'Estat és Ciutadans i l'acord de la formació taronja amb el PSOE. De fet, Domènech ha demanat al partit liderat per Albert Rivera que "deixi de bloquejar" les negociacions per a la investidura i s'aparti per facilitar un acord d'esquerres entre el PSOE, Podem, IU i les forces nacionalistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un acord que, això sí, ha d'estar necessàriament vinculat a la convocatòria d'un referèndum a Catalunya. "És evident que si es pretén fer un govern que no s'enfronti als grans reptes del país, com la crisi econòmica, els desnonaments, la pobresa energètica i el conflicte plurinacional i territorial, no té futur", ha expressat Domènech.

Es tracta d'una fita gens fàcil –admeten a la confluència d'esquerres– perquè el PSOE ha negat sempre una consulta per a Catalunya. Ara bé, segons Domènech, a En comú Podem no es plantegen cap altre escenari que el de formar govern. "Ara bé, això no significa que ens facin por unes noves eleccions", ha dit Domènech.

El líder d'En Comú Podem ha fet aquestes declaracions abans de començar una assemblea oberta a les Cotxeres Borrell. Es tracta d'un acte obert als militants i simpatitzants per explicar l'estat de la qüestió de les negociacions amb el PSOE i "retre comptes" sobre els primers 100 dies del partit al Congrés.

stats