Política 05/12/2015

En Comú Podem, "encantat" de recollir votants de la CUP el 20-D

El candidat de la confluència, Xavier Domènech, ha fet una crida a aquelles persones que apostin per la construcció d'una democràcia real, per una sobirania des de baix i per canviar el país

Laia Vicens / Acn
2 min
Xavier Domenech (En Comu Podem), davant l'estacio de trens de Vilanova i la Geltru / PERE FRANCESCH (ACN)

BarcelonaQuè faran el proper 20-D els 336.375 votants que van votar la CUP el passat 27-S? Aprofitant que la formació de l'esquerra anticapitalista no es presenta a les eleccions generals -asseguren que és la manera d'evidenciar la "desconnexió" amb l'Estat-, els partits independentistes (Democràcia i Llibertat, però sobretot ERC) pugnaran amb les formacions d'esquerres per a capitalitzar el màxim nombre de votants cupaires. I, segons les enquestes, aquesta batalla la podria guanyar En Comú Podem. Segons ha publicat aquest dissabte 'El Periódico', el 31,9% dels votants de la CUP el 27-S votaran la candidatura que lidera Xavier Domènech.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A En Comú Podem s'han mostrat "encantats" amb aquesta idea. En una atenció als mitjans a Vilanova i la Geltrú, Domènech ha refermat el seu "ple respecte al que representa la CUP" i al debat "molt intens i central" que té aquestes setmanes. "Si hi ha una part de votants de la CUP que entén que nosaltres som la seva opció, encantats", ha afirmat. Ara bé, el líder de la candidatura que aglutina ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú ha afirmat que el seu objectiu és anar a buscar "el votant de tots" i no el de cap partit en concret.

Segons ha afirmat, En Comú Podem vol atraure qualsevol persona que cregui "en la construcció d'una democràcia real, en una sobirania real des de baix i que estigui per canviar el país per construir-ne un de nou".

Per a guanyar el pols amb els independentistes i recollir el màxim nombre de votants de la CUP, Podem intensificarà el missatge a favor del dret a decidir i de la convocatòria d'un referèndum vinculant si arriben a la Moncloa, abanderant-se com l'única opció política per a desencallar el plet a Catalunya. De fet, ahir el líder de Podem, Pablo Iglesias, va defensar aquesta opció des de Cadis.

La inversió de l'AVE, cap a Rodalies

Les declaracions de Domènech s'han produït davant l'estació de trens de Vilanova i la Geltrú, des d'on ha presentat les seves propostes en matèria d'infraestructures. En Comú Podem aposta per "girar" el pressupost de 40.000 milions d'euros que es destina a l'AVE a favor de Rodalies, que ha demanat que es traspassi totalment a la Generalitat com a símbol de la "plena sobirania". "Aquests trens són els que permeten reconnectar el país i crear un creixement econòmic contingut", ha destacat.

Segons ha denunciat, el model de comunicacions i mobilitat no vetlla per la majoria de la població, sinó pels beneficis de les "grans empreses". I, en aquest punt, ha criticat que el PSOE, el PP i Convergència vulguin mantenir que el 67% de la inversió pública de transport de ferrocarril sigui per al TGV i en canvi Rodalies només suposi un 5% del pressupost.

stats