En Comú Podem apel·la al vot útil per assolir una majoria absoluta i fer possible el referèndum

Xavier Domènech passa a l'acció i defensa amb més energia que mai la convocatòria d'una consulta vinculant des de Girona

" Voti'ns i així tindrem el referèndum". Així s'ha expressat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, en un acte a Girona. El líder de la confluència d'ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú ha anat a totes i ha apel·lat al vot útil perquè Podem no només guanyi, sinó que ho faci per majoria absoluta i així "s'aconsegueixi fer el referèndum".

La convocatòria d'una consulta vinculant per dirimir el plet català és una de les banderes d'En Comú Podem i en un acte en un feu independentista, Domènech l'ha reivindicat amb més energia que mai. "Ens diuen cada dia que només hi pot haver referèndum si Podem aconsegueix la majoria absoluta. Podríem estar-hi d'acord", ha començat, en relació a les declaracions de dirigents independentistes, com ERC o Democràcia i Llibertat

Per això, ha passat a l'acció i ha demanat una majoria absoluta per al partit que lidera Pablo Iglesias i així assegurar la convocatòria d'un referèndum: "Ens trobem amb polítics catalans que defensen la independència i la sobirania i que donen la raó a Rajoy dient que no es pot. Doncs escolti'ns, voti'ns, i així tindrem el referèndum". Podem és  l'únic partit d'àmbit estatal que defensa una consulta vinculant.

En aquest punt, Domènech ha avisat que encara que Podem no obtingui la majoria absoluta per impulsar-ho, el partit sabrà construir "plans B, C i D". "Els que no en saben, els que estan atrapats en un pla A, que es retirin", ha afirmat. Encara que no ha citat cap partit en concret, Domènech feia referència tant a ERC i Democràcia i Llibertat, que aposten per la independència, com al PP, Ciutadans i PSOE, de qui critica l'immobilisme. "El 20-D serà el moment de la política, del canvi", ha resumit.  "No anem a demanar el referèndum, l'anem a aconseguir", ha afirmat. Segons ha dit, Podem ho farà amb totes les candidatures "aliades" de la resta de l'Estat, com a València o Galícia. 

"S'acabarà el govern del PP i el bipartidisme"

Domènech ha aprofitat el míting a Girona per  carregar contra els indepedentistes que "estan construint una fal·làcia fent veure que res canviarà" a partir del 20-D. "No es veritat, s'acabarà amb el govern del PP i sobretot amb el bipartidisme", ha assegurat.

A més, ha apuntat que la lluita per la sobirania és "la lluita pels drets socials, per una democràcia digna del seu nom, feta des de baix, i per lluitar contra la corrupció". Per això, ha criticat, en una al·lusió velada a CDC, que encara que hi ha partits que "s'omplen la boca parlant de sobirania, no n'han sabut mai el significat".

Més continguts de